Nainen joutui väkivallan uhriksi ja loukkaantui vakavasti Vaasan Hietalahdessa tapaninpäivänä – Poliisi kaipaa yleisön havaintoja

Pohjanmaan poliisi kaipaa yleisön havaintoja sekä vihjeitä tapaninpäivänä Vaasassa sattuneesta väkivallanteosta ja ryöstöstä.

Poliisin mukaan noin 20-vuotias nainen on tapaninpäivän aamuna 26.12. kello 8 aikoihin lähtenyt aamulenkille Vaasan Hietalahdessa.

Vaasan keskussairaalan rantaa kiertävällä polulla, noin 100-150 metriä pohjoiseen Gustavsborgin uimarannasta poliisi epäilee naisen joutuneen väkivallan uhriksi.

– Tämän jälkeen naisen tiedetään kävelleen ilman takkia Hietalahdenkatua rannasta päin ja kääntyneen sairaalan pihaan. Sieltä hän on etupihan kautta kävellyt suoraan sisään sairaalan pääaulaan noin kello 9.38, poliisi tiedottaa.

Nainen oli loukkaantunut, eikä hänellä ollut sairaalaan tullessaan muistikuvaa siitä, mitä rannassa on hetkeä aikaisemmin tapahtunut.

– Nainen oli saanut vakavia vammoja, rikoskomisario John Forslund Pohjanmaan poliisista kertoo.

Forslund ei kommentoi sitä, onko nainen edelleen sairaalahoidossa.

Poliisin mukaan Hietalahden lenkkimaisemat ovat naiselle ennestään tuttuja.

Naisen vaatetus tapaninpäivänä

Naisella oli yllään vaaleanpunainen takki, mustat kuorihousut, harmaat hanskat, vaaleanbeige tai harmaa kudottu pipo, harmaa kaulaliina ja mustat ulkoilukengät.

– Osa naisen käyttämistä vaatteista, muun muassa vaaleanpunainen takki on löytynyt rannasta polun varrelta, Forslund sanoo.

Naiselta katosi tapahtumassa puhelin ja lompakko, mutta poliisi on myöhemmin päivällä löytänyt esineet mieheltä, joka tällä hetkellä on vangittuna epäiltynä törkeästä ryöstöstä.

– Epäilty mies on noin 20-vuotias. Epäilty ja uhri eivät tunteneet toisiaan ennestään. Epäillyllä ei ole rikostaustaa, Forslund toteaa.

Kaikkia tapaukseen liittyviä vihjeitä ja havaintoja voi lähettää poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.pohjanmaa(a)poliisi.fi

Forslund kertoo, että joitain vihjeitä poliisille on jo tullut.

– Nyt niitä vihjeitä tarkistetaan. Kyse on suositusta lenkkimaastosta. Voisi olettaa siellä on ollut ihmisiä tuolloin liikkeellä.

Juttua päivitetty: Lisätty rikoskomisario John Forslundin kommentit.

Lisää aiheesta

Kommentoi