Poliisi: Etelä-Pohjanmaan opistolla ei ole tapahtunut rikosta

Pohjanmaan poliisilaitoksen tutkinnanjohtajan Juha Järvelinin mukaan Etelä-Pohjanmaan opistolla ei ole tapahtunut mitään rikosta. Opisto toimi oikein raiskausepäilyn selvittelyssä.

Poliisi selvitti asiaa kahteen eri otteeseen. Kummallakin kerralla lopputulos oli sama: opistolla ei ollut tapahtunut tekoa, joka täyttäisi rikoksen tunnusmerkistön.

– Opistolta on oltu yhteydessä poliisiin välittömästi tapahtuman tultua opiston henkilökunnan tietoon. Tuolloin käytettävissä olevilla tiedoilla on arvioitu, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Asian tullessa julkisuuteen poliisi selvitti asiaa uudelleen. Uudessakaan selvityksessä ei tullut ilmi sellaisia seikkoja, joiden perusteella asiassa olisi syytä epäillä rikosta, Järvelin tiedottaa.

Pohjanmaan poliisilaitoksen käsityksen mukaan Etelä-Pohjanmaan opisto ja sen henkilökunta ovat toimineet asiassa täysin asianmukaisesti voimassa olevaa lainsäädäntöä noudattaen.

Ilmajokelainen poliitikko Juha Mäenpää kirjoitti aiheesta Ilkan ja Pohjalaisen yleisönosastoon, jossa hän kyseenalaisti opiston ja sen rehtorin Kyösti Nyyssölän toiminnan rikosepäilyn selvittämisessä.

Nyyssölä teki rikosilmoituksen Mäenpäästä, koska koki tämän loukanneen kunniaansa kirjoittelullaan. Poliisi on tutkinut ilmoituksen kunnianloukkauksesta ja lähettänyt asian syyttäjälle syyteharkintaan.

Asian luonteen vuoksi poliisi ei tiedota asiasta tämän enempää. Myös syyttäjä Kimmo Lampinen oli asiasta vielä vaitonainen.

Kommentoi