Poliisi harjoittelee Vaasassa tällä viikolla: Harjoituksen aikana poliisin yksiköitä liikkuu kaupungilla tavanomaista enemmän

Poliisi harjoittelee joukkojenhallintaa Vaasassa tällä viikolla.

Joukkojenhallintaharjoitus järjestetään tiistaina ja keskiviikkona 26. - 27. maaliskuuta.

Pohjanmaan poliisista kerrotaan, että harjoitukseen osallistuu noin 150 joukkojenhallintaan koulutettua poliisia Pohjanmaan, Itä-Suomen, Helsingin ja Oulun poliisilaitoksista.

– Harjoituksen aikana Vaasassa liikkuu poliisin yksiköitä tavanomaista enemmän. Harjoitus perustuu poliisihallituksen määräykseen, ja on osa poliisilaitosten normaalia toimintaa.

Harjoituksia järjestetään eri puolilla Vaasan kaupunkia ja toimintaan osallistuu poliisin lisäksi monia yhteistyökumppaneita.

– Harjoituksen ajaksi toiminta-alueet pääosin suljetaan yleisöltä ja liikennettä voidaan joutua rajoittamaan lyhyeksi ajaksi.

Tapahtuma saattaa aiheuttaa erityisesti 27.3. iltapäivällä lyhyitä liikennekatkoksia Vaasan keskustassa ja lähiympäristössä. Yleisölle aiheutuvat haitat pyritään minimoimaan eikä harjoitus edellytä sivullisilta toimenpiteitä.

– Harjoituksessa voidaan käyttää savuheitteitä ja pieniä äänitehosteita mutta toimenpiteet suoritetaan kontrolloidusti tähän toimintaan erityisesti koulutetun poliisiyksikön toimesta. Harjoitus ei vaikuta päivittäiseen poliisitoimintaan, Pohjanmaan poliisi tiedottaa.

Kommentoi