Poliisi otti kiinni kolme Klemettilässä ilmakiväärillä ampumisesta epäiltyä

Poliisi on ottanut kiinni kolme miestä epäiltyinä osallisuudesta Vaasan Klemettilässä perjantaina tapahtuneeseen ilmakiväärillä ampumiseen, jossa loukkaantui vakavasti vaasalainen nelikymppinen mies.

Ampumisesta vamman saanut mies on leikattu eilen Vaasan keskussairaalassa. Ampumavamma on ollut erittäin vakava ja se on ollut hengenvaarallinen. Miehen tila on poliisin saaman tiedon mukaan vakaa.

Poliisi vaatii vangittavaksi kahta 19-vuotiasta miestä tapon yrityksestä. Kaikki kiinniotetut miehet ovat kantasuomalaisia vaasalaisia. Tapauksessa uhri ja epäillyt tekijät eivät ole tiettävästi olleet keskenään tuttuja.

Tilanne syntyi, kun asianomistajan pihapiiriin ajettiin autolla, josta nousi miehiä talon lähistölle aiheuttamaan häiriötä. Metelin takia oli talossa asuva mies mennyt ulos häätämään porukkaa. Miehet poistuivat paikalta autollaan sananvaihdon päätteeksi.

Saman illan aikana sama porukka oli tullut autollaan uudelleen talon edustalle haastamaan riitaa. Talossa asuva mies oli tuolloin tullut asuntonsa avoimeen ikkunaan. Tuossa vaiheessa oli autosta ammuttu ilmakiväärillä. Talon avoimessa ikkunassa seisoneen miehen rintaan osui yksi luoti.

Ampumistapausta pidetään pääpiirteittäin selvitettynä, mutta kuulusteluja jatketaan. Ampumiseen käytettyä ilmakivääriä voidaan luonnehtia voimakastehoiseksi.