Poliisia paennut 25-vuotias mies kaahasi Mustasaarentiellä lähes kahtasataa

Poliisipartio päätti pysäyttää maanantaina kello 15 aikoihin Mustasaaressa Mustasaarentiellä eli entisellä Kokkolantiellä tarkastusta varten henkilöauton, joka tuli Kokkolan suunnasta.

Partio kääntyi auton perään ja kytki päälle pysäytysvalot ja –äänet, mutta auto ei pysähtynyt, vaan muun muassa vaihteli liikennevaloissa omituisesti kaistaa vasemmalta oikealle, peruutteli ja ajoi päin punaisia liikennevaloja vastaan kiertäen oikealta puolelta piennarta karkuun.

Tämän jälkeen auto jatkoi matkaa Karperöntietä tehden välillä koukkauksen liikkeen pihaan, mutta palasi jälleen takaisin Karperöntielle ja sieltä uudelleen Mustasaarentielle.

– Tässä vaiheessa tilanteeseen liittyi myös toinen poliisipartio. Auton keskinopeudeksi mitattiin 196 km/h 100 km-nopeusrajoitusalueella. Auton seikkailu jatkui edelleen ja pysäytyspisteessä auton kuljettajaksi osoittautui auton omistaja, joka on aiemmin määrätty ajokieltoon, poliisi tiedottaa.

25-vuotiasta paikkakuntalaista miestä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kommentoi