Pöntinen: Minut tulkittiin viime eurovaaleissa tahallaan väärin

Vasta kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi valittu Kai Pöntinen lähtee tuleviin vaaleihin turvallisuuspoliittisilla teemoilla. Vuonna 2009 lapualainen profiloitui maahanmuuttokriitikkona.

Vuoden 2009 vaaleissa Kai Pöntinen sai kansallista julkisuutta maahanmuuttokriittisellä kampanjoinnilla. Pöntinen vaati tuolloin printti- ja televisiomainonnassaan loppua sosiaalipummien maahanmuutolle. Kampanja tulkittiin rasistiseksi.

Pöntinen sanoo, että maahanmuutto on edelleen hänelle tärkeä keskustelunaihe, mutta ei kärkiteema joka tulisi loistamaan vuoden 2014 eurovaalien alla.

– Monet tulkitsivat tuolloin minua väärin tahallaan. Eihän kukaan kannata sosiaaliturvan käyttämistä väärin niin kuin ei kannata harmaata talouttakaan. Se on sama asia, Pöntinen ynnää.

Lapualainen uskoo, että tulevien eurovaalien kärkiteemaksi nousee Ukrainan kriisin vuoksi EU:n ulkopolitiikka – sen onnistuminen tai epäonnistuminen.

– Myös hallinnon keventäminen on yksi tärkeä teema.

– EU:n päätöksenteon olisi keskityttävä suuriin linjoihin eikä yksityiskohtiin. Kyllä me osaamme täällä hirvivahingot itsekin hoitaa, Pöntinen jatkaa.

Lue lisää Kai Pöntisen mietteistä sunnuntain lehdestä!

Lisää muualla