Tärinä Mäkäräisen kiusana – MM-kisoja edeltävällä tauolla haetaan ratkaisuja

POKLJUKA

Kaisa Mäkäräisen viimeinen kisavalmistelu ensi kuun MM-ampumahiihtoja varten toi onnistumista, mutta myös pettymystä. Pokljukan maailmancupin yhteislähdössä sunnuntaina Mäkäräinen oli 12:s, pystyammunnan tuhotessa haaveet korkeammasta MM-kenraalisijasta.

Mäkäräinen oli kisassa neljäntenä makuupaikkojen jälkeen ja kolmantena ensimmäiseen pystyammuntaan tultaessa. Siinä edellä olleet Ruotsin Hanna Öberg ja Norjan Marte Olsbu Röiseland ampuivat kumpikin sakon, ja hitaasti tähtäilleellä Mäkäräisellä oli saumansa. Ensimmäinen ja viimeinen kuti menivät kuitenkin ohi ja Mäkäräinen jäi lähes minuutin päähän kärjestä.

Viimeisellä pystypaikalla tuli sitten vielä kaksi sakkokierrosta lisää, eikä Mäkäräistä auttanut kärkituntumaan enää edes kisan nopein hiihto.

Mäkäräinen on tällä kaudella ampunut makuupaikoilta mainiolla 88,6 prosentin tarkkuudella, mutta pystypaikoilla prosentti on vain 71,4.

–  Kisassa oli puolet hyvää ja sitten oli pystyammunnat, Mäkäräinen tiivisti sunnuntain kisaansa Ampumahiihtoliiton haastattelunauhalla.

–  Tosi hyvä että makuu toimi taas, vaikka ajassa toki tulee takkiin yhä siinä penkalla. Mutta pystyssä tärräsivät jalat molemmilla paikoilla, Mäkäräinen jatkoi.

Päävalmentaja Jonne Kähköstäkin suuri ero paikkaprosenteissa mietityttää.

–  Siihen täytyy pureutua ja löytää harjoitteita (tauolla ennen MM:ää). Se on Kaisallakin päällimmäisenä mielessä. Tuota jalkojen tärinää ei ole koko kauden ajan ollut, joten se liittynee tämän hetken fyysiseen kokonaisuuteen, Kähkönen pohti puhelimitse Sloveniasta.

–  Hyvää palautumista, aerobisia harjoituksia, ja hyvää ampumisharjoittelua, valmentaja näki vielä ohjelmaa ongelman ratkomiseen ennen kisoja.

Mäkäräiselle kausi on ollut hankala. Kolmeentoista cup-kisaan mahtuu voitto Oberhofin yhteislähdössä tammikuussa ja nelossija Annecyn yhteislähdössä joulukuussa, mutta lisäksi vain yksi muu sijoitus kärkikymmenikköön. Ja joukossa on myös muutama täysfloppi (53:s, 56:s, 65:s). Tauko tekeekin nyt terää.

–  Hyvillä mielin tauolle. Varmasti paljon enemmän olisi toivonut näiltä kahdelta kuukaudelta, mutta kilpailu on kovaa. Keskinkertaisilla suorituksilla ei kärkeen pääse, vaatii huippuonnistumista. Ja niitä ei nyt ihan hirveästi ole sattunut kohdalle, mutta näillä mennään kohti MM-Anterselvaa.

Mäkäräinen ja Seppälä pysyvät Keski-Euroopassa

MM-kisat alkavat Italian Anterselvassa 13. helmikuuta. Lopullinen MM-joukkue nimetään alkuviikosta, ja ryhmän yhteinen leiri alkaa 1. helmikuuta Italian Martellissa. Sitä ennen porukka hakee MM-virettä kuka missäkin, mutta Mäkäräinen ja Suomen miesykkönen Tero Seppälä pysyvät ulkomailla.

–  Osa joukkueesta jää Keski-Eurooppaan, osa palaa Suomeen. Tero on Seefeldissä ja Kaisa Toblachissa. Haetaan muutakin virikettä (kuin pelkkää ampumahiihtoa), Kähkönen kertoi.

Kommentoi