Raitanen sai alun "hölkän" jälkeen vahvan viimeisen kilometrin

TUKHOLMA

Estejuoksija Topi Raitanen joutui normaalia hitaampaan kyytiin Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun miesten 3  000 metrin estejuoksussa. Raitanen voitti kilpailun ajalla 8.46,97, mutta seuraavat kolme sijaa menivät ruotsalaisille. Miika Tenhunen jäi viidenneksi ja Eemil Helander kuudenneksi.

–  Ruotsi-ottelun henkeen kuuluen mentiin ryhmänä. Juoksu ei mennyt aluksi omaa vauhtia, mutta viimeinen kilometri oli vahva, Raitanen analysoi.

Raitasen kauden paras on kulkenut aikaan 8.21,47, mutta Tukholmassa mentiin odotetusti hitaammin.

–  Omalla vauhdilla on helpompi tulla esteelle, Raitanen jatkoi.

Raitanen kilpailee seuraavaksi Zagrebissa syyskuun alussa. Sen jälkeen hän suunnittelee harjoittelevansa Pajulahden urheiluopiston maisemissa kaksi ja puoli viikkoa.

–  Zagrebiin saadaan varmasti hyvä kattaus ja kovatasoinen kilpailu.

–  MM-kilpailuihin valmistavalla Turkin leirillä on varmaan joku kilpailunomainen tapahtuma. Voi olla vaikka 1  500 metrin esteet, mutta ei ole varmuutta mikä. Sitten Dohaan, Raitanen katsoi kohti kauden päätapahtumaa MM-kilpailuja.

Dohassa kisataan MM-mitaleista syys-lokakuun taitteessa.

Annimari Korte oli aitakilvassa vauhdikkain - voitto Ruotsi-ottelussa heltisi ajalla 12,85

Suomen ennätysnainen Annimari Korte kipaisi parhaaseen vauhtiin myös Ruotsi-ottelun aitakilvassa. Korte otti 100 metrin aitajuoksussa ensimmäisen maaotteluvoittonsa uransa toiseksi parhaalla ajalla 12,85.

Nooralotta Neziri oli kilpailussa toinen ajalla 12,92, ja Suomen mestari Reetta Hurske varmisti suomalaisten kolmoisvoiton ajalla 13,09.

Ruotsi on karkaamassa maaotteluvoittoihin sekä miesten että naisten kilpailussa.

Kommentoi