Rajaniemen torjunnat ja Jukurit-päävalmentaja Kauppisen haasto riittivät vain hidastamaan HIFK:ta

HELSINKI

Mikkelin Jukurit palasi tuttuun pisteettömien pelien aikaan jääkiekon Liigassa, kun se hävisi lauantai-iltana vieraskaukalossa HIFK:lle 1–5. Jukurit voitti uuden päävalmentajansa Marko Kauppisen komennossa kaksi peliä peräkkäin ennen tätä viikonloppua ja napsi vielä perjantaina pisteen Tapparalta, mutta HIFK:n ylivoimamylly oli liikaa mikkeliläisille.

Jukurit-valmentaja Kauppinen yritti hidastaa HIFK:n karkumatkaa toisessa erässä, kun hän haastoi Thomas Nykoppin 2–0-maalin. Tuomaristo ei löytänyt tilanteesta maalivahdin häirintää, ja HIFK tuplasi johtonsa.

–  Meidän näkemyksen mukaan HIFK:n pelaaja kaatui maalivahdin päälle ja esti torjumisen, mutta tuomareiden mielestä se oli alueen ulkopuolella otettu kontakti, Kauppinen ruoti tilannetta.

Rumista loppulukemista huolimatta hyvin torjunut Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi piti lukemat siedettävinä, mutta HIFK väänsi selvän eron tehomies Michael Keräsen (3+1) johdolla. Keränen teki ottelun avausmaalin ylivoimalla, pohjusti Ville Leskisen ylivoimamaalin ja viimeisteli vielä HIFK:n neljännen sekä viidennen täysosuman.

Keränen upotti Jukurien liigahaaveita vajaat seitsemän vuotta sitten, kun hän tehoili Ilvekselle 1+4=5 viidessä karsintaottelussa. Ilves nitisti Jukurit otteluvoitoin 4–1. Onko Jukurit kehittynyt noista ajoista? Helsingin lauantai-illassa mikkeliläisjoukkue oli ainakin alakynnessä eikä vuonna 2016 alkanut liigataival ole edennyt ruusuisesti.

–  Kai se jonkun verran on kehittynyt, kun on nykyään Liigassa, Keränen tuumi.

Kommentoi