Ralliautoilija Jari-Matti Latvalan kisat ja kokemukset kansien väliin ensi syksynä

Töysästä lähtöisin olevasta ralliautoilijasta Jari-Matti Latvalasta, 34, on tekeillä elämäkerta.

Otava julkaisee Latvalan elämäkerran ensi syksynä. Kirjan kirjoittaa urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte, jolle kirja on esikoisteos.

Latvala on omistanut koko elämänsä rakastamalleen urheilulajille, rallille. Sorateiden sankarin uralle on mahtunut voitonhetkiä, mutta myös karvaita tappioita.

Ensi syksynä julkaistava elämäkerta kertoo paitsi Latvalan urasta ja elämästä rallimaailmassa myös siitä, millainen ihminen löytyy rallihaalarin sisältä.

– Luettuani Tommi Mäkisen ja Marcus Grönholmin kirjat olen haaveillut siitä, että urastani tehtäisiin kirja. Nyt unelmani toteutuu ja mikä parasta, saan työskennellä todellisten ammattilaisten kanssa kirjan parissa. Se takaa rehellisen kuvan minusta ihmisenä ja urheilijana, Latvala kuvailee kirjaprojektia kustannusyhtiön tiedotteessa.

Smolander-Slotte on liikuntatieteiden maisteri, liikunnanohjaaja ja kokenut urheilutoimittaja, joka on työskennellyt lähes 20 vuotta Yle Urheilussa.

Pohjalaisurheilijoista myös keihäänheittäjä Tero Pitkämäestä on tekeillä kirja, joka valmistuu ensi syksynä.

Latvala ei viime kauden jälkeen saanut tehdastallipaikkaa rallin SM-sarjasta. Latvala on kuitenkin kertonut ajavansa yksityiskuljettajana 2-4 MM-rallia kaudella 2020.

Kommentoi