Rallin SM-osakilpailussa ajoneuvo suistui tieltä kohti yleisöä – naiskatsoja menehtynyt saamiinsa vammoihin

Perjantaina Seinäjoella alkaneessa rallin SM-osakilpailussa Pohjanmaan rallin erikoiskokeella 1 sattui onnettomuus, jossa ralliauto ajautui yleisöön kohti katsojaa. Toimituksen tietojen mukaan katsoja menehtyi saamiinsa vammoihin.

Ralli on keskeytetty erikoistilanteesta johtuen. Toimitus seuraa tilannetta.

Päivitetty: 20:43. Poliisi vahvistaa naiskatsojan kuoleman. Katsoja menehtyi välittömästi törmäyksen johdosta.

Päivitetty: 21:14. Toimittajamme raportoi onnettomuuspaikalta. Paikalla ennen onnettomuutta oli noin 100 katsojaa grillaamassa ja oleilemassa. Suurin osa katsojista oli sisäkurvin puolella turvassa. Suistuminen tapahtui ulkomutkassa eko 1- radan varressa 2 kilometriä lähtöpaikalta. Onnettomuusajoneuvo ajoi noin 120 kilometrin tuntinopeudella mutkaan, suistui tienpintareeseen ja kimposi siitä kierähtäen ainakin 4 kertaa ympäri kohti katsojaa. Paikalla ollut ensiapuhenkilökunta on tarjonnut halukkaille yleisössä kriisiapua. Tie on tällä hetkellä poikki ja erikoiskoe 1 keskeytetty.

Päivitetty: 21:27. Onnettomuusajoneuvon kuskin vanhemmat ovat vahvistaneet paikalla olevalle Ilkan toimittajalle, että kuski on myös loukkaantunut ja viety sairaalaan. Poliisi odottaa tällä hetkellä teknistä tutkintaa. Ruumisauto lähti onnettomuuspaikalta noin 21:10.

Paikalla olleet katsojat kommentoivat, että onnettomuuspaikalla oleva mutka on silminnähden erittäin vaarallinen. "En itse lähtisi ajamaan siitä", eräs rallin katsoja kommentoi.

"Voimakkaasti paikalle paistanut ilta-aurinko on myös saattanut häikäistä ja täten häiritä kuskia", sanoo toinen. Erään yleisössä olleen mielestä ambulanssin tuloon kesti kauan.

Onnettomuusauton rallitiimiin kuului myös kuskin isä, joka oli myös paikalla kilpailussa. Hän vahvisti kuskin sairaalaan viemisen. Kuskin vanhemmille ei ole tarjottu kriisiapua, mutta silminnäkijän mukaan kriisiapua on ainakin osalle paikalla olleista tarjottu.

Kilpailun johto ei ole onnettomuuspaikalla. Kilpailu on keskeytetty eikä jatkosta ole tietoa. Yleisö on poistunut onnettomuuspaikalta. Kilpailun johtaja Erkki Hemminki ei tavoiteltaessa ottanut kantaa kilpailun jatkoon tai siihen mikä onnettomuuden aiheutti.

Lisää aiheesta

Kommentoi