Ranskalla mahtipäivä Östersundin normaalimatkalla – Seppälä raskaassa kelissä 26:s

ÖSTERSUND

Viisi olympiakultaa, 11 maailmanmestaruutta, maailmancupissa seitsemän kokonaistitteliä ja yli 70 osakisavoittoa. Ranskalainen ampumahiihtolegenda Martin Fourcade on voittanut kaiken ja vähän päälle, mutta keskiviikkoinen normaalimatkan voitto maailmancup-kauden avaavalla Östersundin kisaviikolla oli silti erityinen.

–  Tämä on yksi suurimmista saavutuksistani. Tuntuu upealta palata takaisin (voittajaksi) vaikean viime kauden jälkeen, viime kaudella vain kahdesti voittanut ja kokonaispisteissä 12:nneksi jäänyt Fourcade kuvaili.

Erityisen illasta tekivät myös Fourcaden joukkuetoverit. Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet ja Emilien Jacquelin täydensivät Ranskalle neloisvoiton, ja Fabien Claude oli seitsemäs.

–  Uskomatonta, tiivisti Desthieux.

–  Tämä oli todella suuri päivä Ranskalle, Fourcade lisäsi.

Suomalaisittain ilta oli raskas, mutta palkintoakin sohjossa puskemisesta tuli Tero Seppälän kuitattua 26. sijan. Se on huipputasolla hänen parhaansa sitten viime vuoden olympialaisissa otettujen sijojen 20:s, 21:s ja 25:s.

–  Keli oli aivan äärettömän raskas, tätä kovempaa ei käytännössä voi tulla ampumahiihdossa eli 20 kilometriä kauheassa loskassa ja yhdellä kovimmista radoista, suksiaan ja huoltoa kiitellyt Seppälä huokaisi.

Pistevauhdissa ja parantamaan kohti MM:ää

Seppälä nappasi kauden kahdesta ensimmäisestä henkilökohtaisesta cup-kisasta pisteitä kummastakin, sillä hän oli Östersundin sunnuntaisessa sprintissä 38:s.

–  Ihan hyvin lähtenyt. Totta kai tavoitteet ovat korkeammalla, mutta kun taas saatiin sijoja vähän ylöspäin, niin tästä vaan vielä nostamaan. Tavoite on olla sitten MM-kisojen aikaan siinä parhaassa vireessä, Seppälä sanoi.

Suomen kolmikon "raskastekoisemmat" miehet jäivät kauas, Olli Hiidensalo oli 71:s ja Jaakko Ranta 90:s.

–  Yli 80-kiloisille voisi olla oma sarja. Oli se raskasta, jalkoja joutui melkein enemmän nostamaan kuin viemään eteenpäin. Oli siinä tahkoamista, Hiidensalo naurahti.

Östersundissa jatketaan ennen viikonlopun viestejä vielä torstaina, kun naiset uurastavat 15 kilometrin normaalimatkansa. Suomi tekee yhden muutoksen, sillä Östersundissa asuva ja harjoitteleva Jenny Fellman korvaa Venla Lehtosen. Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder ja Suvi Minkkinen ovat kisan muut suomalaiset.

Kommentoi