Boston kiipesi kärkeen Raskin torjunnoilla

NEW YORK/HELSINKI

Boston käytti tilaisuutensa jääkiekon NHL:ssä ja saavutti sarjaa pitkään johtaneen Washingtonin. Sunnuntain vastaisen yön kierroksella Boston kukisti jatkoajalla New York Islandersin 3–2, kun Patrice Bergeron teki voittomaalin.

Tuukka Rask urakoi Bostonin maalilla 35 torjuntaa ja auttoi joukkueelleen kolmannen peräkkäisen voiton. Samaan aikaan Washington kärsi yllätystappion New Jerseylle maalein 1–5.

Bostonille jatkoaikavoitto oli kauden kolmas, kun kaikkiaan kahdeksan sen ottelua on ratkennut jatkoajalla. Brock Nelson kamppasi Brad Marchandin, ja Boston pääsi jatkoajalla pelaamaan ylivoimaa.

–  Meillä ei ole ollut paljon onnea jatkoajalla. Mielestäni se oli oikea vihellys (Nelsonille). Hän laittoi jalkansa ulos ja kamppasi hänet (Marchandin). Se oli hyvä asia meidän kannaltamme, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Islanders on voittanut seitsemän ja hävinnyt kolme jatkoajalle menneistä otteluistaan.

–  Vastustajalla oli hieno jatkoaikasaldo, mutta meillä ei ollut niin hyvä. Ehkä tämä on alku sille, että tasapainotamme vähän saldoamme, Cassidy pyöritteli.

Myös St. Louis käytti tilaisuutensa, voitti New York Rangersin 5–2 ja kartutti pistepottinsa 65:een Bostonin ja Washingtonin tavoin.

Teräväinen oli mukana molemmissa maaleissa

Myös Carolina palailee hyvään pelivireeseen pienen taantuman jälkeen. Carolina otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se nollasi Los Angelesin 2–0. Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho pohjustivat Nino Niederreiterin 1–0 maalin avauserässä.

Teräväinen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lauantain vastaisena yönä Carolina voitti Arizonan 3–0, joten päävalmentaja Rod Brind'Amour voi luottaa maalivahteihinsa Petr Mrazekiin ja James Reimeriin.

–  Reimer (41 torjuntaa) oli selkeästi ero joukkueiden välillä. Pelimme oli selviytymistä lähes kahden erän ajan. Otimme pikkuisen jalan pois kaasulta. Täytyy antaa tunnustusta Los Angelesille, kun he tekivät kovasti hommia, Brind'Amour kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Kommentoi