Raviohjastaja Jorma Kontiolle 11  000 voittoa täyteen – "Kunto on oikein hyvä, ja töihin on mukava lähteä"

ÖREBRO

Pohjoismaiden voitokkain raviohjastaja Jorma Kontio ylitti uuden merkkipaalun Örebron lounasraveissa torstaina, kun hän ohjasti Timo Nurmoksen valmentaman Ajlajkin ykköseksi. Voitto oli Kontion pitkän uran 11  000:s.

Kontion, 66, statistiikka on vakuuttava. Ensimmäinen tuhat tuli täyteen omalla valmennettavalla, ruotsalaistamma Rose Dalialla vuonna 1984. Ensimmäisestä voitosta Ulla-Maijalla oli kulunut 17 vuotta. Sen jälkeen Kontio on ajanut 1000 voittoa täyteen kolmessa vuodessa kuudesti, neljässä vuodessa neljä kertaa ja kerran siihen meni viisi vuotta.

–  Jokainen tuhannes voitto on jäänyt muistiin omalla tavallaan. Toki se 10  000. Evartilla Pihtiputaalla sai erittäin paljon huomiota kaikkialla. Ensimmäinen tuhat ehkä oli paras sillä lailla, että siihen piti tehdä pisimpään työtä, Kontio vertailee.

Kontio valittiin keväällä 2019 ruotsalaisen raviurheilun Hall Of Fameen, joka sijaitsee Nordiska Travmuseetissa Årjängin raviradan tuntumassa.

– Kyllä tämä Hall Of Fameen pääsy oli kova juttu ensimmäisenä suomalaisena. Aiemmin siellä on ollut vain ruotsalaisia ja norjalaisia. Täällä arvostetaan korkealle niitä, jotka sinne pääsevät, Kontio kuvailee.

Työt jatkuvat Kontiolla.

–  Olen aina sanonut, että seuraava lähtö on se, jonka haluan seuraavaksi voittaa, ja kilpaa ajetaan jo tänä iltana (torstaina) Rommessa, Kontio sanoi voittajaseremonioissa.

–  Jatkan vaan ajamista entiseen malliin. Kunto on oikein hyvä, ja töihin on mukava lähteä.

Kommentoi