Rengastestejä ajanut Valtteri Bottas ei pääse vielä lomalle

ABU DHABI

Vaikka formula 1 -kausi on takana, kuljettajat eivät ole hautautuneet kotisohvilleen. Kuskit testaavat parhaillaan Abu Dhabissa, jossa radalla nähtiin tiistaina 12 ajajaa.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli ahkerasti radalla, sillä kierroksia kertyi peräti 138.

–  Sen tuntee, että on kisaviikonloppu ja pitkä kausi takana. Ainakin olen flunssan jälkeen taas paremmassa kunnossa. Pitkä testipäivä menee rutiinilla. Sitä vain yrittää ajaa tasaisesti ja toistaa kierroksia toisensa perään, Bottas sanoi.

Bottas ajoi Abu Dhabin testipäivän nopeimmaksi ajaksi 1.37,124. Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai tililleen 93 kierrosta ja oli kymmenenneksi nopein.

–  Ensimmäinen testipäivämme päättyi hieman odotettua aiemmin teknisten syiden takia. Se oli silti tuottoisa päivä Kimiltä, ja keräsimme paljon dataa. Huomenna lisää Antonio Giovinazzin kanssa, Alfa Romeon Twitter-tilillä todettiin.

Bottaksella on vielä työtehtäviä ennen joulua.

–  Perjantaina meillä on palkintogaala Pariisissa. Sen jälkeen minulla on muutamia tapaamisia tehtaalla ennen kuin loma vihdoin alkaa, Bottas totesi.

Suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsportin mukaan Bottaksen on määrä hypätä loppuviikosta Citroenin ralliauton rattiin.

Kyseessä on Rallycircuit Cote d'Azur -kilpailu, jossa ajetaan 120 erikoiskoekilometriä asfaltilla. Kisa käydään maineikkaalla Paul Ricardin radalla Le Castellet'ssa Ranskassa.

Renkaissa ei eroa vanhaan

Tiistaina Bottas keskittyi rengastesteihin. Suomalaiskuski sanoi, etteivät uudet renkaat tuntuneet aiempia nopeammilta.

–  Tuntui, että ne olivat jopa vähän hitaampia kuin vanhat ja käyttäytyivät samalla tavalla.

Bottas sijoittui viikonloppuna päättyneessä MM-sarjassa toiseksi ja Räikkönen 12:nneksi. Abu Dhabin testit jatkuvat keskiviikkona, mutta kumpikaan suomalaiskuski ei ole silloin ajovuorossa.

Tiistaina nähtiin Esteban Oconin ensiesiintyminen Renault'n F1-kuskina. Päättyneellä kaudella Mercedeksen testikuljettajana työskennellyt Ocon hyppäsi Daniel Ricciardon aisapariksi Renault'n kisakuskiksi.

Ocon oli tiistaina testipäivän kahdeksanneksi nopein.

Kommentoi