Richardsson juoksi neljänneksi Minskissä, Korte viides pika-aidoissa – Vetter heitti yli 90 metrin keihäskaaren

MINSK

Suomalaisjuoksijat Camilla Richardsson ja Annimari Korte täyttivät paikkansa Euroopan väreissä yleisurheilun joukkuekilpailussa Minskissä. Vasa IS:n Richardsson oli 3  000 metrin estejuoksussa neljäs ja HIFK:n Korte 100 metrin aidoissa viides.

Richardsson ja Korte saivat Minskistä hyvän kilpailun matkallaan Dohaan, jossa maailmanmestaruuskilpailut alkavat runsaan kahden viikon kuluttua.

Richardsson tuli estematkalta maaliin ajalla 9.44,38. Ykkönen oli Yhdysvaltain Mel Lawrence ajalla 9.33.24, mutta eurooppalaiset ottivat sijat 2–5.

Richardssonin, 25, ennätys esteissä on 9.35,27, jonka hän juoksi Joensuun gp-kilpailussa heinäkuussa. Myös Korte on noussut tänä kesänä uudelle tasolle. Joensuun kisoissa hän juoksi hienon kesänsä toistaiseksi parhaan kilpailun, kun hän nappasi Suomen ennätyksen itselleen ajalla 12,72.

Minskissä Korte oli kilpailun viides ja kolmanneksi paras eurooppalainen ajalla 12,98. Naisten pika-aidat voitti Yhdysvaltain Sharika Nelvis ajalla 12,80.

Minskissä oli määrä olla kisaamassa kolme suomalaista, mutta kutsun saanut keihäänheittäjä Oliver Helander jäi pois jouduttuaan elokuun lopussa heittokieltoon.

Vetter heitti yli 90 metriä

Toisen kilpailupäivän huippukohta oli Saksan Johannes Vetterin 90 metrin keihäskaari. Vetter kiskaisi kauden parhaansa 90,03 kolmannella kierroksella. Vetter heitti myös 88,03 ja 87,68, joten hänen kuntonsa kohoaa MM-Dohan lähestyessä.

Kauden tilastokärki, virolainen Magnus Kirt on heittänyt tällä kaudella parhaallaan 90,61. Minskissä Kirt vastasi Vetterille hyvin ja heitti viimeisellään 88,91.

Kovatasoisia olivat kenttälajeista myös naisten korkeushyppy ja miesten seiväshyppy. Korkeuspaikalla Ukrainan Julija Levtshenko ylitti kahden metrin korkeudessa olleen riman ja kukisti lajia pitkään hallinneen venäläisen Marija Lasitskenen. Seiväshypyssä Ruotsin Armand Duplantis kokeili jo kuuden metrin ylittämistä, mutta voittotulokseksi kirjattiin 585.

Eurooppa varmisti joukkuekilpailun voiton jo ennen viimeisiä lajeja.

Kommentoi