Ruotsi-ottelun avauserä jäi vaivaamaan päävalmentajaa – naisten salibandymaajoukkue antoi Prahassa väkeviä näyttöjä mutta kyykähti Ruotsi-pelin alussa

PRAHA

Naisten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen jäi puntaroimaan Ruotsi-ottelun avauserää sunnuntaina päättyneen Prahan turnauksen päätteeksi. Suomi voitti Tshekin 5–4 ja turnauksen päätteeksi Sveitsin 10–6, mutta Ruotsi karkasi lauantaina jo ensimmäisessä erässä.

Ruotsi murjoi ensimmäisellä 20-minuuttisella kuusi maalia Suomen verkkoon ja voitti pelin 6–4.

–  Jäimme alussa Ruotsin jyrän alle, mutta olen muuten tyytyväinen joukkueen kehitykseen, Kurronen tiivisti Suomen näkymät joulukuussa Sveitsin Neuchatelissa pelattavaan MM-turnaukseen.

–  Emme päässeet Ruotsin paineen alta pois, ja siihen on keksittävä lääkkeet ennen MM-kisoja. Lähtökohta on, että kohtaamme Ruotsin jossain vaiheessa turnausta.

Maajoukkue virittää pelikuviot MM-kuntoon Teneriffan leirillä marras-joulukuun vaihteessa.

–  Sen jälkeen palaamme vielä muutamaksi päiväksi Suomeen ennen MM-kisoja, Kurronen kertoi.

Nieminen, Piispa ja ykköskenttä

Päävalmentajan seuraava rasti on joukkueen valinta. MM-ryhmä julkistetaan 5. marraskuuta.

–  Turnauksessa tuli hyviä onnistumisia, eivätkä rajatapaukset tosiaan tehneet valintoja helpoiksi. Lisäksi ryhmästä puuttui loukkaantumisten takia kolme pelaajaa, joten täytyy konsultoida moneen suuntaan ennen lopullisia päätöksiä.

Maalivahti Krista Nieminen antoi Prahassa jykevät näytöt, samoin ykköskenttä ja päätöspelissä neljä maalia viimeistellyt Sara Piispa.

–  Piispa tuli tänne antamaan näyttöä ja pelasi loistavan ottelun. Neljä maalia on aika vahva suoritus, Kurronen tunnusti.

–  Joukkue oli tänään muutenkin vahva. Se ei ole kaudellani tehnyt kymmentä maalia kärkimaita vastaan, ja paikkoja oli vielä enempään.

Suomi sijoittui Ruotsin jälkeen toiseksi vuoden 2017 MM-kisoissa. Sveitsi oli kolmas.

Kommentoi