Salah osui, Egypti varmisti jatkopaikan Afrikan mestaruusturnauksessa

KAIRO

Isäntämaa Egypti on varmistanut jatkopaikkansa jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksessa. Seitsenkertainen Afrikan mestari Egypti otti toisen perättäisen voittonsa kaatamalla Kairossa Kongon demokraattisen tasavallan 2–0.

Maalinteossa onnistui tällä kertaa myös Liverpoolin hyökkääjätähti Mohamed Salah, joka ei lukuisista paikoista huolimatta tehnyt maalia kisojen avausottelussa. Nyt Salah iski Egyptin toisen maalin hieman ennen taukoa. Kotijoukkueen avausosuman oli tehnyt Aston Villan Ahmed Elmohamady Salahin keskityksestä.

Egyptillä oli alla 1–0-voitto Zimbabwesta kisojen avausottelusta. Neljän vuoden takainen Afrikan mestaruusturnauksen pronssimitalisti Kongon demokraattinen tasavalta ei päästänyt Egyptiä helpolla, ja kahdesti kongolaiset onnistuivat kolisuttamaan Egyptin maalin ylärimaa. Egypti piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja yli 70  000 katsojan yleisö pääsi juhlimaan voittoa.

A-lohkon aiemmassa ottelussa keskiviikkona Uganda ja Zimbabwe pelasivat 1–1-tasapelin. Avausottelussaan Kongon demokraattisen tasavallan voittanut Uganda on lohkossa toisena neljässä pisteessä.

Egyptille riittää lohkon päätöspelissä sunnuntaina tasapeli Ugandaa vastaan lohkovoittoon.

Keskiviikkona pelattiin myös B-lohkon ottelu, jossa Nigeria kaatoi Guinean 1–0. Toisen perättäisen voittonsa ottanut Nigeria varmisti jatkopaikkansa.

Kommentoi