Winnipeg nousi neljän maalin tappioasemasta voittoon – Laine ja Heinola nappasivat taas syöttöpisteet

HELSINKI

Winnipeg Jets ei hätkähtänyt joutumista neljän maalin tappioasemaan New Jersey Devilsiä vastaan NHL-jääkiekkoliigassa, vaan nousi voittolaukauskisan jälkeen 5–4-vierasvoittoon. Voittolaukauskisassa ratkaisevan osuman teki Blake Wheeler.

Winnipegin kesän ykkösvaraus Ville Heinola hankki torstaina uransa ensimmäisestä NHL-pelistä syöttöpisteen, ja hyvä vire jatkui myös perjantaina. 18-vuotias puolustaja sai kauden toisen syöttöpistemerkinnän Winnipegin 4–4-tasoitusmaalista. Myös Patrik Laineelle kirjattiin syöttöpisteet molemmista peleistä.

Puolustaja Sami Vatanen vei New Jerseyn 3–0-johtoon lyöntilaukauksella. Viime kesän varaustilaisuuden ykkösvalinta Jack Hughes pelasi Devilsin paidassa ensimmäisen NHL-ottelunsa. Hughes oli jäällä 15.12 minuuttia ja laukoi kerran kohti maalia, mutta jäi ilman tehopisteitä.

–  He naulitsivat meidät omalle alueellemme, kun olimme väsyneitä. Sellaista sattuu jääkiekossa. Olisi ollut kiva saada kiekko pois alueelta ja välttää takaiskumaalia, mutta niin kävi, Hughes kertasi Jetsin tasoitusmaalia NHL:n nettisivuilla.

"Tiesimme, että he olivat väsyneitä"

Jets piti kiekkoa Devilsin alueella yhtäjaksoisesti 2.18 minuuttia, kunnes Neal Pionk tasoitti tilanteeksi 4–4 kolmannen erän puolivälin jälkeen.

–  Emme hakeneet täydellistä kuviota, me vain tiesimme, että he olivat väsyneitä, joten halusimme valita laukauksemme. Se on pieni ero, Pionk selitti pitkää pyöritystä Devilsin alueella.

Devilsin puolustustaistelua vaikeutti maalivahti Cory Schneiderin loukkaantuminen, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Schneiderin korvannut Mackenzie Blackwood päästi yhdeksästä laukauksesta kaksi taakseen.

–  On vaikea yrittää löytää pelirytminsä, kun käydään puolustustaistelua. Silloin on vaikea mennä sisään ja löytää oma pelinsä. Tämä olisi voinut mennä varmasti paremmin, mutta se on huomisen asia, Blackwood sanoi.

Kommentoi