Savo Volley piti Perungan Pojat yhä nollakerhossa, Kaurto palasi VaLePan vahvuuteen toipumisloman jälkeen

ROVANIEMI

Jukka Tuovisen valmentama Savo Volley haki torstaina kolme pistettä Rovaniemeltä kaatamalla Perungan Pojat 3–0 lentopalloliigassa. Brasilialainen keskitorjuja Rodrigo Leitzke pelasi toisen peräkkäisen vahvan hyökkäyspelin. Keskiviikkona Ettaa vastaan hän iski 15 passista 13 pistettä, PerPoa vastaan saldo oli 12 passista 11 pistettä.

–  Rodrigo iskee kovaa ja korkealta. Hän oli taas täysin pitelemätön. Yhteistyö passari Fedor Ivanovin kanssa on sujunut koko ajan paremmin ja paremmin, Tuovinen sanoi.

Toinen vieraiden hahmo oli kokenut yleispelaaja Antti Siltala. Hän kantoi päävastuun vastaanotossa ja teki ottelun korkeimman pistemäärän 18.

–  Keskittymistaso pysyi koko ottelun hyvällä tasolla. Syöttö ja vastaanotto toimivat koko ajan, Tuovinen tiivisti.

Yhä ainoana liigajoukkueena ilman pisteitä jatkavan PerPon tehokkain oli Miikka Lemola 16 pisteellä.

VaLePa piti Ducksin kurissa

VaLePa otti selvin eränumeroin 3–0-voiton Vantaan Ducksista. Voitolla VaLePa nousi liigan kärkeen, tosin se on pelannut ottelun enemmän kuin toiseksi noussut Savo Volley ja kolme enemmän kuin tappioton Hurrikaani.

VaLePan iloisin pelaaja oli todennäköisesti keskitorjuja Markus Kaurto. Ottelu oli EM-kisoissa loukkaantuneelle Kaurtolle kauden ensimmäinen.

–  Alla oli vasta parit treenit pallon kanssa, mutta halusin jo kokeilla pelaamista. Syöttö ja torjunta toimivat, hyökkäyspelissä oli vielä totuttelua, Kaurto sanoi.

Kaurto teki kahdeksan pistettä. Niistä viisi tuli torjunnoilla. Yhdeksästä passista hän iski kolme pistettä.

VaLePan tehokkain oli Niko Suihkonen 14 pisteellä. Joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli 54, Ducksin vastaava luku oli 33.

Ducks voitti vain ässätilaston, 7–4, ja syöttövirheitäkin se teki vähemmän. Bojan Strugar oli tehokkain 11 pisteellä.

Kommentoi