Sedu mukana nuorten ruokakampanjassa

Koulutuskeskus Sedu osallistuu vuosina 2015–2017 Turun yliopiston NuHeViMa-projektiin, jonka tavoitteena on toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevien nuorten kasvisten käytön ja kasvistietoisuuden lisääminen.

Projektissa lisätään nuorten tietoisuutta hedelmien, vihannesten ja marjojen terveellisyydestä nuoria osallistavalla tavalla, sekä toteutetaan kolme menekinedistämisen kokonaisuutta: Tiedotuskampanja terveellisestä ruokavaliosta, pitkäjänteinen tutustuminen uusiin makuihin ja tuotteisiin, sekä osallistava uusien tuotteiden tuotekehitys.

Syksyllä 2015 oppilaitoksesta seurantaryhmään kuuluvat ensimmäisen vuoden VALMA-opiskelijat Upankadulta sekä logistiikan opiskelijat Törnävän toimipisteestä. Lisäksi aktiviteettien toteutukseen osallistuu ravintola- ja catering-alan opiskelijoita. Syksyn kampanjaan kuuluu rautaisannos ruokatietoutta luennon ja tiedotusmateriaalien muodossa.

– Osallistuminen valtakunnallisiin kehitysprojekteihin ja kampanjoihin tuovat arvokkaan lisän opetuksen arkeen. Pääsemme myös tekemään hyvää yhteistyötä oppiainerajat ylittäen tärkeän asian parissa, kertoo lehtori, hotelli-, ravintola- ja catering -alan vastuuopettaja Susanna Rinta-Keturi.

Nuorten terveellisten ruokailutottumusten tukemisen lisäksi parannetaan kotimaisen ruuan ja ruuantuottajien ja -tekijöiden arvostusta nuorten keskuudessa, sekä edistetään ravitsemus- ja kouluruokasuositusten vaikuttavuutta. Projekti toteutetaan neljässä eri puolella Suomea sijaitsevassa oppilaitoksessa Turussa, Seinäjoella, Eurajoella ja Kajaanissa.

Projektin kuulumisia voi seurata verkosta nuhevima.blogspot.fi ja nuhevimasedu.blogspot.fi sekä Instagramissa #nuhevima ja #nuhevimasedu.

Projektia rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö, Ruokaketju-hankkeet. Projektiaika on 1.3.2015–31.12.2017 ja sen koordinoinnista vastaa Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus. Hanke on osa Etelä-Pohjanmaan korkeakouluverkoston toimintaa.

Kommentoi