Seinäjoelta kotoisin olevan Sansan kilpailukappale on viimein julki – onko tällä biisillä asiaa Euroviisuihin, mitä mieltä olet?

Viides Suomen euroviisupaikasta kilpailevista kappaleista julkistettiin torstaiaamuna. Kyseessä on Seinäjoelta lähtöisin olevan Sansan Lover View .

Kappale on syntynyt yhdessä kansainvälisissä konemusiikki- ja klubipiireissä menestystä saavuttaneiden Yotton eli Otto Yliperttulan sekä Anton Soninin kanssa. Biisin teksti on Sansan eli Sannaliisa Ilkan käsialaa ja hän osallistui kappaleen säveltämiseen yhdessä Yliperttulan ja Soninin kanssa. Kaksikko vastaa myös biisin sovituksesta ja tuotannosta.

Tekijöiden mukaan Lover Viewissa kohtaavat Justice-henkinen ranskalainen elektro ja skandipopin tienraivaaja Robynin groovaavuus.

– Olemme pohjimmiltaan niin klubipoikia, siinä tuotannossa on pakko olla tanssittavuus molemmille läsnä. Se ohjasi sitä maaliin lyriikan jälkeen, Yliperttula kuvailee sävellysprosessia.

Klubimaisesta tanssibiisistä puuttuu monille euroviisukappaleille tyypillinen shokeeraavuus ja hassuttelevuus. Sansa uskoo, että sen vähäeleisyys voikin tehdä siitä yllätyksellisen.

– Koen, että musiikille ei tarvitse olla ennalta-asetettuja raameja. Ehkä tämä biisi erottuu raikkaudellaan muusta tarjonnasta.

– Kappale kertoo ultimaattisesta yhteydestä ja rakkaudesta, jota me kaikki tarvitsemme, hän kuvailee kappalettaan.

Takavuosien indiefolkin jälkeen Sansa on siirtynyt elektronisempaan suuntaan ja ajattomaan pop-musiikkiin. Bryan Adamsin lämppärinä esiintyminen ja Provinssin lava ovat vaihtuneet muun muassa yhteistyöhön edm-artisti Kaskaden kanssa.

Voit kuunnella Lover View -kappaleen tästä linkistä .

Kommentoi