Seinäjoen Ideaparkin keskelle syntyy jättimäinen autoliike – Lisäksi kauppakeskukseen on tulossa useita täysin uusia toimijoita, joita kaupungissa ei ole aiemmin nähty

Niin kauppakeskuksilla kuin autoliikkeilläkään ei ole varaa kangistua kaavoihinsa.

Seinäjoen Ideapark rikkoo kaavan ensimmäisenä Suomessa vuokraamalla keskeltä kauppakeskusta 2 500 neliön tilat autoliikkeelle. Toinen uudistuja on autoliike Bayerncar, joka siirtää kaiken myyntinsä Hyllykalliolta Ideaparkiin.

– Kauppakeskukset ovat yhä enemmän viihde- ja elämyskeskuksia, joista löytyy lapsille tekemistä ja etenkin naisasiakkaille suunnattuja erikoisliikkeitä. Miehille ei ole löytynyt mitään, missä he viihtyisivät pidempään, Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli perustelee.

Miksi siirtää autoliike kauppakeskukseen?

– Haluamme olla siellä, missä asiakasvirrat sekä perheet liikkuvat, toimitusjohtaja Joni Nelimarkka tiivistää idean, jonka idut löytyvät Keski-Euroopasta.

– Myyntilat kolminkertaistuvat. Lisäämme myös tuotevalikoimaa ainakin sähkö- ja hybridiautosegmenteissä, Nelimarkka lupaa.

Kokonaisuutta tukee myös moderni infra. Kauppakeskukseen valmistuu heti kättelyssä 50 latauspistettä sähköautoileville asiakkaille.

Yrittäjä varoo vielä kertomasta kaikkea, koska sopimusneuvotteluja on kesken. Joka tapauksessa asiakkaille on luvassa lisää tuotevalikoimaa, joka liittyy aktiiviseen liikkumiseen tai koneisiin, on sitten kyseessä poltto-, sähkö- tai hybridimoottori.

– Kaikki myyntiautot, reilut sata, saa mahtumaan sisätiloihin ja muutenkin kauppakeskusympäristössä voi palvella laajasti koko perhettä.

Autoliikkeen yhteyteen tulevat myös pesupalvelut.

Mahdollisuuksia laajentaa automaailmaa Lempäälän mallin mukaisesti

Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtajan Petri Hälin mukaan Nelimarkan maine dynaamisena yrittäjänä, jolta ei ideoita uuvu, tekee yhteistyön helpoksi.

– Kyseessä on erittäin merkittävä vuokralainen sekä aluevaltaus.

Autoliike keskellä massiivista kauppakeskusta on neliöiltään samaa kokoluokkaa kuin Ideaparkin isot urheiluvälineliikkeet.

Lempäälän Ideaparkiin viime elokuussa avattu Pohjoismaiden suurin autokauppa rohkaisee samaan myös Seinäjoella.

– Lempäälään Ideaparkin pohjoispäätyyn, eli Tampereen suuntaan, valmistui 15 000 neliön tilat Autoareenalle, jossa lukuisat autoliikkeet toimivat samoissa tiloissa ilman väliseiniä tarjoten noin tuhannen auton kattauksen asiakkaille, Häli kertoo.

Häli visioi kauppakeskuksen laajentamismahdollisuuksia Lapuan suuntaan, jonne on varattu vielä 30 000 neliötä rakennusoikeutta. Seinäjoki tunnetaan autokaupan keskittymänä, joten laajenemissuunnitelmat voivat elää myös Pirkanmaan mallin mukaisesti.

Seinäjoelle on tulossa alueen ihmisille ihan uusia liikkeitä

Toukokuun lopussa Seinäjoen Ideapark kertoi, että tiloista on vuokrattu 95 prosenttia. Reilussa kuukaudessa liikkeitä on tullut taas lisää.

– Useita uusia toimijoita, joita Seinäjoella ei ole aikaisemmin ollut, toimitusjohtaja Häli lupaa, mutta kertoo kauppojen nimet julkisuuteen vasta lähellä marraskuun 14. päivän avajaisia.

Aiemmin Ideapark tiedotti, että avajaisia juhlitaan kokonaiset neljä päivää 14.11.–17.11.2019.

Nopea kasvu pakottaa muuttoon ja lupaa lisää työpaikkoja

Bayerncarin 60 prosentin kasvu viime vuodelta tuntuu poikkeukselliselta ajassa, jossa autokauppa on elänyt pitkään murroksessa.

– Kasvu on ollut odotettua ripeämpää, ja henkilökuntaa palkataan lisää, Nelimarkka kertoo positiivisista työllistämisvaikutuksista. Tällä hetkellä palkkalistoilla on 12 ihmistä.

Hyllykalliolle rakennettu liiketila avattiin vasta puolitoista vuotta takaperin. Nyt 800 neliön myymälään aletaan etsiä vuokralaista. Akkutielle jäävät toistaiseksi huolto ja pesukatu.

Haaveissa on laajentaa toimintaa myös Etelä-Suomeen, mutta huomio on keskitetty toviksi kauppakeskusmuuttoon.

– Eiköhän Ideaparkin 2 400 parkkipaikkaa riitä meillekin, naurahtaa Nelimarkka tilaongelmien ratkaisulle.

Lisää aiheesta

Kommentoi