Seinäjoen kaupunginteatteri hakee teatterinjohtajaa

SEINÄJOKI

Seinäjoen kaupunginteatteri hakee teatterinjohtajaa

Seinäjoen kaupunginteatteri on avannut teatterinjohtajahaun. Hakuaikaa on 15. syyskuuta 2019 asti. Valinta tehdään marraskuun alussa. Uusi johtaja aloittaa työnsä elokuussa 2020 tai viimeistään 1.1.2021.

Seinäjoen kaupunginteatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen odottaa kohtuullisen runsasta hakijamäärää.

– Seinäjoen kaupunginteatterin kiinnostavuus ja näkyvyys ovat kasvaneet etenkin Spamalotin ansiosta. Lisäksi remontin valmistuttua mahdollisuudet tehdä teatteria paranevat entisestään, hän sanoo.

Taiteellisen johtajan Christian Lindroosin viisivuotiskausi päättyy vuoden 2020 lopussa. Hän aloitti Seinäjoen kaupunginteatterin johtajana tammikuussa 2016. Lindroos on jo aikaisemmin ilmoittanut, ettei käytä työsopimuksensa mukaista kaksivuotista optiotaan. Lindroos siirtyy taiteelliseksi johtajaksi Porin teatteriin. Sen nykyinen johtaja on jäämässä eläkkeelle.

Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja Pirjo Aittoniemi sanoo, että tarkoitus on löytää jatkaja Lindroosin aloittamalle työlle.

– Hänen linjansa on ollut hyvä. On tehty rohkeita ja monipuolisia ohjelmistovalintoja ja otettu kaikki ikäluokat huomioon, tehty teatteria kaikelle kansalle.

Kommentoi