Kansanedustaja Pasi Kivisaari Vaasan vaalipiiristä nimettiin valtion liikuntaneuvoston 2. varapuheenjohtajaksi

Valtioneuvosto on nimennyt Pasi Kivisaaren valtion liikuntaneuvoston 2. varapuheenjohtajaksi tänään torstaina.

Valtion liikuntaneuvosto on liikuntalaissa määritetty opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin.

Sen tehtävänä on muun muassa tehdä esityksiä liikunnan kehittämiseksi ja antaa lausuntoja liikuntamäärärahojen käytöstä. Liikuntaneuvoston jäsenet ovat liikuntapolitiikkaan ja liikunnan eri aloihin perehtyneitä henkilöitä, jotka edustavat erilaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä, liikuntakulttuurin toimi- ja yhteistyöalueita, liikunnan kansalaisjärjestöjä ja kuntia.

Kevään hallitusneuvotteluissa Kivisaari toimi Suomen Keskustan edustajana liikuntaa, kulttuuria ja nuorisoa käsittelevässä neuvottelupöydässä.

Kivisaarella itsellään on muun muassa useita yleisurheilun SM-mitaleita ja vuosien kokemus lasten ja nuorten harrastus- ja kilpaurheilutoiminnasta. Kivisaari on opettajan ja rehtorin pätevyyden lisäksi suorittanut liikunnanohjaajatutkinnon Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.

– Haluan edistää liikunnan kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä kohteita. On myös tärkeää, että liikuntaneuvosto arvioi liikunnan ja huippu-urheilun kehittämistä, ja kehitystarpeet osana valtionhallinnon toimintaa, Kivisaari toteaa.

Asiasta kertoi Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kommentoi