Seinäjokelainen kansanedustaja Pasi Kivisaari sivistys- ja puolustusvaliokuntiin: ”Sivistysvaliokunta oli toivelistani ykkösenä, puolustusvaliokunta on erinomainen näköalapaikka”

Keskustan eduskuntaryhmä teki tänään päätöksensä valiokuntapaikoista. Seinäjokelainen Pasi Kivisaari vaikuttaa tällä vaalikaudella sivistysvaliokunnassa ja puolustusvaliokunnassa.

Lisäksi Kivisaari toimii varajäsenenä suuressa valiokunnassa.

Sivistysvaliokunnalle kuuluvat kasvatukseen ja koulutukseen liittyvät lait. Myös tiede, taide, yleinen kulttuuritoiminta, urheilu ja nuorisotyö kuuluvat sivistysvaliokunnalle.

– Sivistysvaliokunta oli toivelistani ykkösenä ja se vastaa erinomaisesti aikaisemmin työurallani hankkimaani osaamista, Kivisaari sanoo.

Puolustusvaliokunnalle kuuluvat asevelvollisuuden ja puolustusvoimien asiat. Lisäksi valiokunta valmistelee lait, jotka koskevat poikkeusoloja.

– Puolustusvaliokunta on erinomainen näköalapaikka. Sen tehtävänä on käsitellä maanpuolustukseen ja poikkeusolojen hallintaan liittyvät asiat, jotka koskevat esimerkiksi puolustusvoimia, asevelvollisuutta ja rauhanturvaamistoimintaa, Kivisaari linjaa.

Pasi Kivisaari kommentoi valintoja myös Twitterissä:

– Olen kovin kiitollinen ja tehtävistäni innostunut.

Kommentoi