”Semityytyväinen” Mäkäräinen sai ampumapaikalta hyvää mieltä – kauden avauskisassa nollat taululle

KONTIOLAHTI

Sakkosarakkeen nolla ilahdutti Kaisa Mäkäräistä ampumahiihtokauden avauksessa Kontiolahdella, jossa hän otti hyvässä kansainvälisessä seurassa naisten pikakilpailun 7,5 kilometrillä voiton. Suoritukset ampumapaikalla ovat tuottaneet hänelle viime aikoina hyvää mieltä treeneissäkin.

–  Siitä on tullut ihan hyvää tulosta, mutta hidasta se vaan vähän on. Vaikka sitä kuinka treeneissä koittaa nopeuttaa, se ei vaan oikein vielä tuohon kovaan sykkeeseen vielä ole siirtynyt, kansainvälisen gp-kisan voittanut Mäkäräinen sanoi hymyillen.

–  Pääasia toisaalta, että ne taulut kaatuvat.

Hän arveli ampumisen sekä rentoutuvan että nopeutuvan starttien myötä. Ladulla vauhti oli totutusti sen verran reipasta, että voittomarginaali Valko-Venäjän Iryna Krjukoon kasvoi 1.14,2:een.

–  Hiihto lähti rivakasti liikkeelle ja toinenkin kierros oli vielä ihan hyvä, mutta viimeiselle vähän hyydyin. Seinänousu tuli vielä ihan hyvin, mutta sen jälkeisillä pitkillä tasaisilla en oikein jaksanut tehdä töitä, Mäkäräinen arvioi.

Lapin kylmyys tuntui kropassa

Mäkäräinen kilpailee Kontiolahden gp:ssä myös sunnuntaina takaa-ajossa. Samoissa maisemissa hän toivoo voivansa pysyä sen jälkeenkin valmistautumassa maailmancupiin, kun haussa on hyvät olosuhteet ja nopeat hiihtokelit.

–  Lapissa oli kaksi viikkoa muuten loistavat olosuhteet, mutta niin kylmä ja hitaat kelit, että sen huomasi lihaksistosta. Nyt pikkuhiljaa alkaa olla elpymisen merkkejä.

–  Vanha ei palaudu enää samalla tavalla, hän sanoi naurahtaen.

Vaikka treenijakso kylmyydessä ei lihaksistolle parasta ollutkaan, sanoo Mäkäräinen olevansa tilanteeseensa tällä hetkellä ”semityytyväinen”. Hän iloitsee myös talvisesta loka-marraskuusta, mikä on tuonut monelle paikkakunnalle hyvät olosuhteet hiihtoharjoitteluun. Sama tosin on monessa muussa maassa.

–  Uskon, että monet joukkueet ovat aika paljon (viime vuotta) valmiimpia, kun mennään Östersundiin. Saisi olla itsekin ihan hyvässä lyönnissä sinne mennessä, Mäkäräinen sanoi.

Kommentoi