Siitossonnihuutokaupassa rikottiin ennätyksiä Jalasjärvellä

Siitossonnihuutokaupassa rikottiin ennätyksiä Jalasjärvellä

Angus-rodun korkein yksilöhinta nousi 300 euroa 6 200 eurosta 6 500 euroon. Menneiden vuosien vakiona pysyneestä kokonaismyyntimäärästä noustiin myös ylöspäin.

Atrian historian 15. siitossonnihuutokauppa pidettiin äskettäin ensi kertaa läntisessä Suomessa Mikko Peuran tilalla Jalasjärvellä. Kasvattamoon mahtuu 200 sonnia, joista 160 kappaletta oli huutokauppaan mennessä iältään ja ominaisuuksiltaan siitokseen soveltuvia kokelaita. Näistä valikoitui monen karsinnan kautta 47 prosenttia eli 75 sonnia huutokaupan myyntilistalle. Ennakkoon ostajaksi rekisteröityi 62 ostajatilaa. Huutokauppa keräsi paikalle yli 200 henkeä.

– Huutokaupassa oli tarjolla charolais-sonneja, joilla syntymäpainot olivat maltillisia, mikä helpottaa niiden risteytyskäyttöä tuotantokarjoissa. Simmentalit ovat olleet menneinä vuosina kestohitti, joten korkein rodun keskihinta ei tullut meille yllätyksenä, linjaa Susanna Vehkaoja, Atria Nauta -kehitysasiantuntija.

Limousin-rotuisia sonneja ei ole ollut muutamiin vuosiin Atrian huutokaupassa, nyt niitä oli neljä ja ne myytiin kaikki. Herefordit palasivat vuoden tauon jälkeen myös takaisin listoille ja nekin myytiin kaikki. Herefordien myyntiä auttoi tieto, että ne oli testattu hypotrikoosi-sairaudesta vapaiksi ja samalla niiden periyttämä nupouden taso oli testattu geenitestillä.

Mikko Peura, tilan isäntä ja Susanna Vehkaoja, Atria Nauta -kehityspäällikkö ovat tyytyväisiä huutokaupan tuloksiin ja myytyihin sonneihin.

Myyntitulos huutokauppapäivänä:

Lue listaa näin: Rotu/Myyty/Myynnissä kpl/Keskihinta euroina

Angus / 13/20 / 3977

Charolais/ 10 /25 / 3950

Hereford/ 10 /10 / 3680

Limousin/ 4 /4 / 3725

Simmental/ 9 /16 /4233

Kaikki rodut yhteensä: 46/75/3935

Kommentoi