Sitomaton paperirullakuorma paljastui raskaan liikenteen ratsiassa

Kolmen poliisilaitoksen raskaan liikenteen valvontaisku valtatie 1:llä ja valtatie 3:lla paljasti vakavia laiminlyöntejä perjantaina.

Lounais-Suomen, Sisä-Suomen ja Pohjanmaan poliisilaitosten yhteinen ja samanaikainen valvontaisku toteutettiin ensimmäistä kertaa tällä vahvuudella. Valvontaiskuun osallistuivat Turun, Tampereen, Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan liikennepoliisin yksiköt.

Tarkastettuja ajoneuvoja oli yhteensä 181, ja erilaisia seuraamuksia niille kirjattiin 59 kappaletta. Poliisi pitää raskaan liikenteen rikkeiden osuutta ajoneuvomäärään suhteutettuna huomattavana.

Tavanomaisten raskaan liikenteen rikkomusten ohella tavattiin myös vakavia liikenneturvallisuuteen vaikuttavia laiminlyöntejä.

Vakavin laiminlyönti oli sitomaton paperirullakuorma kuorma-autossa. Auton rakenteet eivät estä yllättävässä tilanteessa painavien ja sitomattomien paperirullien liikkumista ja putoamista pressulla katetusta kuormakorista. Kyseessä oli vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuudesta, ja sakon lisäksi kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Vakava rikkomus löytyi myös erään ajoneuvoyhdistelmän kytkennästä, koska kuorma-auton vetokytkin oli viallinen. Perävaunu irrotettiin, ja matka jatkui kirjallisten muistutusten jälkeen vain kuorma-autolla.

Ylikuormia tavattiin viisi, puutteellisia kuormanvarmistuksia kuusi, ajo-oikeudettomia kuljettajia kaksi ja ajoneuvon epäkuntoisuuksia seitsemän. Neljä kuljettajaa jäi kiinni tarkkaamattomuudesta liikenteessä joko matkapuhelimen tai näköesteiden takia. Ajo- ja lepoaikaseuraamuksia kirjattiin 19 kappaletta ja ajopiirturirikkomuksia seitsemän kappaletta.

Kommentoi