SJK Akatemia sai uuden vastuuvalmentajan

Mainiota kautta jalkapallon kakkosen C-lohkossa pelaava SJK Akatemia on saanut uuden valmentajan. Joukkueen päävalmentaja ja SJK Akatemian johtaja Jani Uotinen siirtyi tiistaina jalkapalloliigaan Kokkolan Pallo-Veikkojen päävalmentajaksi.

SJK Akatemian uusi johtaja ja kakkosessa pelaavan joukkueen vastuuvalmentaja on Brian Page, kertoo SJK tiedotteessaan ja verkkosivuillaan .

Page on toiminut SJK-junioreissa talenttivalmentajana. Tehtävän rahoitus on tullut osin Suomen Palloliitolta, joten SJK-juniorit joutui pyytämään Palloliitolta lupaa purkaa Pagen sopimus. Lupa irtosi keskiviikkona, ja Page vapautui kakkosen joukkueen päävalmentajan tehtävään.

Talenttivalmentajan tehtävät ottaa hoitaakseen Toni Lehtinen yhteistyössä SJK-junioreiden valmennuspäällikkö Jyri Hietaharjun kanssa. Lehtinen ja SJK Akatemiassa valmentava Thomas Dunne jatkavat myös päätoimisesti SJK Akatemian valmennuksessa yhdessä Pagen kanssa.

– Page tuntee tämän seuran lupaavimmat pelaajat aivan nuorimmista junioreista lähtien ja se puolestaan parantaa entisestään koko seuran nuorten pelaajien pelaajapolkua kohti edustusjoukkuetta, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman tiedotteessa.

Skotlantilainen, mutta Seinäjoelle jo alkuvuodesta 2016 kotiutunut Brian Page toiminut SJK:n organisaatiossa edustusjoukkueen valmennusryhmässä, akatemian valmennuksessa sekä juniorivalmentajana. Parhaillaan Page suorittaa Palloliiton UEFA A -valmentajalisenssiä.

Page toimi väliaikaisesti myös SJK:n liigajoukkueen vastuuvalmentajana sen jälkeen, kun espanjalainen Jose Manuel Roca sai potkut syyskuussa vuonna 2017.

Syksyllä 2017 Page oli julkisuudessa myös saamansa pahoinpitelytuomion vuoksi. Page löi toista miestä nyrkillä kasvoihin seinäjokelaisessa ravintolassa vuonna 2016.

Page aloitti SJK Akatemian valmennuksen välittömästi. Joukkueella on seuraava ottelu lauantaina Kuopiossa, kun se kohtaa Kuopion Palloseuran reservijoukkueen KuFu98:n.

Kommentoi