Skandinavian-kiertueella nähdään Tour de Skin tyylinen nousu, mutta sprinttikilpailussa kesken kiertueen

TUKHOLMA

Maastohiihdossa edessä on arvokisaton kausi, joten maailmancupista nousevat päätapahtumina esiin vuodenvaihteen Tour de Ski ja helmikuinen Skandinavian-kiertue. Tour de Ski on kuuluisa hurjasta loppunousustaan, mutta myös Skandinavian-kiertueen ensi kauden ohjelmaan kuuluu pitkä ja raastava nousu.

Östersundin, Åren, Storlien-Meråkerin ja Trondheimin laduilla hiihdettävän kiertueen nousu on sikäli erikoinen, että se sijoittuu kiertueen puoliväliin Åreen. Vielä erikoisempaa on se, että nousu hiihdetään sprinttikilpailussa.

–  Tämä on erilainen sprintti. Kyse on kiipeämisestä ja maitohapoista, takavuosien suurhiihtäjä Anders Södergren kommentoi kilpailua.

Hiihtäjät kiipeävät laskettelurinteeseen tehdyn reitin jokaisessa sprinttierässään. Matkan pituus tarkentuu myöhemmin.

Kiertueen erikoisuuksiin kuuluu myös Storlien-Meråkerin 38 kilometrin kilpailu, joka on reilusti normaaleja maailmancupin matkoja pidempi. Yhteislähtökilpailu hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

–  Uskon, että kiertue tuntuu kuin mestaruuskilpailuille ja siitä tulee suuri juhla, koska kyseisellä alueella on suuri kiinnostus hiihtourheilua kohtaan, Ruotsin maajoukkueen tähti Charlotte Kalla kommentoi jo aiemmin kisaohjelmaa.

Kommentoi