Soini tottui uuteen palloon ja eteni kovatasoisen squashturnauksen välieriin

LONDON

Squashpelaaja Emilia Soini ylsi välieriin Kanadan Londonissa käytävässä 20  000 dollarin ammattilaisturnauksessa. Aiemmin Soini ei ollut saavuttanut välieräpaikkaa tämän tason turnauksissa. Soini voitti toisen kierroksen ottelussaan Ranskan Marie Stephanin erin 3–1 ja puolivälierässä Sveitsin Cindy Merlon 3–2.

Kaksi ensimmäistä erää voittanut Merlo oli kiinni ottelun voitossa neljännessä erässä, mutta Soini käänsi sen edukseen. Viidennen erän Soini selvitti 11–7.

–  Olin alussa pulassa, kun uusi pallo oli todella nopea, ja Cindy pelasi törkeän hyvin. Sitten löysin oman tempon, eli vähän pehmeämpää ja suorempaa, mikä avasi paikkoja suoriin stoppareihin, Soini kertoi tiedotteessa.

Sveitsiläinen Merlo oli Soinille tuttu vastustaja jo syyskuun alun EM-kilpailuista. Myös tuolloin Soini voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen 3–2.

–  Olin kyllä koko ottelun vähän kipsissä tai puolipaniikissa, kun oli hyvä paikka mennä välieriin näin isossa kisassa. Onneksi loppua kohden parani ja sain väännettyä voiton, Soini analysoi perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa saavuttamaansa puolivälierävoittoa.

Lauantain vastaisena yönä Soini, 23, kohtaa 20-vuotiaan englantilaisen Jasmine Huttonin, jonka sijoitus maailmanlistalla on 55. Soinin sijoitus on kolme pykälää heikompi.

Kommentoi