Sotkamo oli sitkeä kolmannessa pesäpallofinaalissa –"Ansaitsimme tämän"

SOTKAMO

Sotkamon Jymy osoitti jälleen olevansa sitkeää sorttia silloin, kun pelataan pesäpallon miesten Superpesiksen mestaruudesta. Täksi vuodeksi uudistunut joukkue otti kotiyleisönsä edessä kolmannen loppuottelun voiton Joensuun Mailasta supervuoroparin jälkeen 2–1 (6–5, 1–7, 3–0) ja kavensi ottelusarjan 1–2:een.

– Huojentunut olo, ansaitsimme tämän. Toisella jaksolla JoMa pääsi karkuun, ja se on aina hankala paikka. Käytännössä aloimme puolen välin jälkeen latautua supervuoroon, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen sanoi.

Jymy on näyttänyt tällä kaudella aiemminkin, että se pystyy onnistumaan tiukoissa paikoissa ja nousemaan tukalistakin tilanteista. Sillä taidolla oli käyttöä.

– Mitä tiukempi paikka, sitä paremmin rupeamme pelaamaan ja onnistumme, Komulainen sanoi.

Jymyn voiton pohjusti ensimmäisen jakson viimeisessä sisävuorossa Lauri Rönkkö, joka taituroi lyöntivuorollaan kaksi juoksua ja ratkaisi Jymylle jaksovoiton. Jokerina pelannut Rönkkö löi ottelussa kaiken kaikkiaan neljä juoksua ja palkittiin ykköspalkinnolla. Supervuoroparissa ottelun lopullisesti ratkaisi kokenut Roope Korhonen.

– Sisäpeliä olemme pikkuhiljaa parantaneet, Korhonen sanoi.

"Nyt meni näin päin"

Joensuun Mailan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki tunnusti Jymyn paremmuuden. Omiensa osalta hän koki, ettei joukkue ollut ensimmäisellä jaksolla ”niin rauhallinen ja niin pelissä kuin olisimme ehkä voineet”.

– Pieni hermostuneisuus ekan jakson pelaamisesta ehkä näkyi. Tiukat marginaalit, mutta nyt meni näin päin, Lehtimäki sanoi.

Hyvää pesäpalloa tarjonneen finaalisarjan neljäs loppuottelu pelataan lauantaina Joensuussa.

– En usko, että tässä hirveästi tarvitsee latauksia hakea. Meillä on sama asetelma Joensuussa kuin tähänkin peliin: voittaa pitää väkisin, Komulainen sanoi.

Jatkoa odotti innolla myös JoMan ykköspalkittu Aleksi Rautiainen, joka löi neljä juoksua ja toi yhden.

– Vielä päästään nauttimaan tästä herkusta, Rautiainen sanoi.

Kommentoi