Sport-maalivahti löysi uuden kodin Porista ja Ässistä

Päättyneen jääkiekkokauden Vaasan Sportissa pelannut maalivahti Sami Aittokallio siirtyy Porin Ässiin kaksivuotisella sopimuksella.

6-vuotias Aittokallio oli vakiokasvoja juniorimaajoukkueissa, joissa hänen paras saavutuksensa oli alle 18-vuotiaiden MM-pronssi. Juniorivuosien jälkeen Aittokallio suuntasi Pohjois-Amerikkaan Colorado Avalanchen organisaation, jossa maalivahdin tilille kertyi lopulta kolme NHL-ottelua.

Vuonna 2015 Sami Aittokallio palasi Liigaan Oulun Kärppien riveihin. Liigassa Aittokallio on edustanut myös Ilvestä sekä Sportia, jonka riveistä hän siirtyy Ässiin. Toistaiseksi Aittokallion uran paras saavutus Liigassa on SM-pronssi vuodelta 2016.

– Kävimme Samin ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa perusteelliset keskustelut, joissa avasimme näkemyksiä puolin ja toisin maalivahtipelaamisesta. Sami edustaa niitä arvoja, joita haluamme joukkueeseen. Hän on kova urheilija, rehellinen kaveri ja omaa intohimoa itsensä kehittämiselle. Olemme pyrkineet rakentamaan nimenomaan maalivahtikaksikkoa, ja siinä painottaneet asioita luonteiden ja urheilullisuuden kautta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

– Näen Ässät loistavana mahdollisuutena kehittyä. Tavoitteena on, että Pori on paikka, jossa pystyn ottamaan seuraavan askeleen urallani, Aittokallio taustoittaa.

– Ässistä tulee mieleen päällimmäisenä Isomäen loistava tunnelma. Täällä on aina ollut hyvin meteliä ja tunnelmaa ja toivottavasti näin on myös jatkossa. Pori on ollut paha paikka maalivahdille pelata, kun kotiyleisö antaa vierasjoukkueen maalivahdille painetta. On hienoa päästä kokemaan se tunnelma nyt toisestakin suunnasta.

Kommentoi