Sport palasi jumbofinaalissa lähtöruutuun – Jukurit ratkaisi ylivoimalla

MIKKELI

Jääkiekkoliigan jumbofinaalissa Mikkelin Kalevankankaalla kohtasivat kaksi Jukureista palkkaa nauttivaa valmentajaa. Vajaan vuorokauden jumbosijalla ollut Jukurit löylytti Sportin maalein 5–0 ja pudotti vaasalaismiehistön jälleen viimeiseksi.

Kausi ehti päätöskolmannekselleen, kunnes kymmenen edellistä ottelua ilman kolmen pisteen voittoa pelannut Jukurit piti kauden ensi kertaa maalinsa koskemattomana. Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi torjui 19 laukausta.

Kolme ylivoimamaalia tehneiden isäntien ratkaisijat olivat voittomaalin laukonut ykkösylivoimakentällisen Jesper Piitulainen (1+0) ja kakkosylivoiman pelintekijä Vadim Pereskokov (1+2).

– Tänään yli- ja alivoimamme toimivat. Ne ovat iso osa tätä lajia, joten niiden on syytäkin toimia, korosti sarjan viidenneksi parasta ylivoimaa pelaavan Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen.

Kauppisen ja Sportia luotsaavan Risto Dufvan lisäksi Jukurit maksaa palkkaa kesken kuluvaa kautta pois potkitulle Pekka Kangasalustalle. Dufvalla oli Jukureihin kahden vuoden sopimus hänen saatuaan seurasta potkut toissa kauden jälkeen.

– Suoritustasomme ei vain tänään riittänyt. Turha siitä on puhua, että meillä on ollut pelejä ja matkustamista, ensi kertaa tänä vuonna maalitta jäänyt Sportin pörssikärki Chris DeSousa kuittasi.

Kommentoi