Sportista erotettu Ari-Pekka Pajuluoma Iltalehden haastattelussa: ”Katsoin asioita liikaa sormien läpi”

– Rupesin katsomaan liikaa sormien läpi asioita niin arjessa kuin peleissä.

Näin toteaa Vaasan Sportin päävalmentajan tehtävästä erotettu Ari-Pekka Pajuluoma Iltalehden haastattelussa.

Lehden jutussa Pajuluoma sanoo, että jo ennen kauden alkua tapahtui se suurin juttu, miksi Sport ajoi seinään.

– Meitä hämäsi silloin oman pelimme hyvä taso suhteessa vastustajiin. Se oli isoin juttu. Ruvettiin valmentamaan pieniä pelillisiä juttuja, viilaamaan peliä täydelliseksi. Unohdimme kivijalan työstämisen, ja sen, mitä voittaminen runkosarjan arjessa oikeasti vaatii.

Pajuluoman hälytyskellot alkoivat kilkattaa jo runkosarjan toisen pelin jälkeen. Se päättyi vieraskentällä KooKoota vastaan Sportin huimaan voittoon.

– Voitettiin 7–2 ja pelaaja huusi vittua pukukopissa. Silloin itselle tuli ensimmäisen kerran ajatus, että nyt meillä ei ole kaikki hyvin. Kivijalka oli tekemättä joukkueelle. Näin ongelmia niin arvojen kuin yksilöiden johtamisessa. Joukkueurheilussa on yllättävää, että jotain vituttaa 7–2 -voiton jälkeen, Pajuluoma sanoo.

Samalla kun Sportille alkoi kertyä tappioita, pyrki valmennus tekemään korjausliikkeitä.

– Yritettiin saada kaikkia mukaan yhteiseen hyvään. Jostain syystä se ei onnistunut, vaikka en usko, että yksikään pelaaja tahallaan hiekoitti minun tai joukkueen tietä, Pajuluoma miettii lehden haastattelussa.

Ari-Pekka Pajuluoma erotettiin, kun Sportin runkosarjan alusta oli kulunut tasan kymmenen viikkoa.

– Ensin minulle tuli tunne, että mikään ei tunnu miltään. Parin päivän jälkeen tuli suru, joka johtui riittämättömyyden tunteesta. Perään tuli vihan tunteita. Mietin mikä on kenenkin vika ja kuka on sanonut mitäkin. Nämä tapahtuivat ennen kuin muistin katsoa peiliin.

– Peilistä selvisi, ettei tämä ole kenenkään yksilön vika, vaan meidän yhteinen syy. Minä maksan siitä hinnan, kuten päävalmentaja maksaa, ja that’s it.

Pajuluoma ei vielä tiedä tulevaisuuden työkuvioistaan. Se on kuitenkin selvä, että valmentaminen kiinnostaa.

– Minulla on kova halu tehdä jatkossakin valmentajan työtä. Olen avoin kaikille haasteille, enkä halua rajata mitään vaihtoehtoja pois.

Kommentoi