SS: VPS-kannattajat aiheuttivat lapselle hengenvaaran

Kuopion Palloseuran ja Vaasan Palloseuran välisessä jalkapallon Veikkausliigan ottelussa koettiin viime lauantaina tilanne, jossa pieni lapsi joutui vaaraan, kertoo Kuopiossa ilmestyvä Savon Sanomat verkkosivuillaan.

Savon Sanomien mukaan vierasjoukkueen kaksi fania teilasivat pienen, noin kolmevuotiaan lapsen. Lehti on haastatellut tapahtumien silminnäkijää.

– Yksi Vaasan fani juoksi niin, että hän kaatoi pienen lapsen ja seuraavana tullut kannattaja astui vielä lapsen päälle. Se oli hengenvaarallinen tilanne, paikalla ollut silminnäkijä kertoo Savon Sanomien verkkosivuilla.

Tilanne käynnistyi, kun VPS:n fanit yrittivät tauolla varastaa KuPSin kannattajien kannatuslakanan.

– He juoksivat karkuun, ja pieni lapsi jäi tielle, silminnäkijä kertoo.

Tilanteen nähnyt henkilö perää vastuuta etenkin vaasalaiskannattajilta.

– Kannattaminen ei saa olla sitä, että huudellaan rumalla kielellä ja vielä tehdään tällaisia nyt koettuja juttuja. Onneksi kenellekään ei käynyt todella huonosti.

Silminnäkijän tietojen mukaan asiasta on tehty rikosilmoitus.

Vaasan Palloseuran toimitusjohtaja Petri Fahler ei hyväksy joukkueen kannattajien käytöstä.

– Olemme seuran toimistolla tietoisia tapahtumista Kuopiossa, mutta toistaiseksi vain lehtitietojen varassa. Jos siellä jotakin on sattunut, se menee kurinpidon käsittelyyn ja siinä vaiheessa tulee enemmän tietoa, Fahler totesi tiistaina iltapäivällä.

Julkisuutta saanut tapaus oli kuitenkin ikävä seurankin kannalta, ja myös Fahler myöntää olevansa pikkuisen ärsyyntynyt.

– Tässä on turvallisuusaspekti eli siinä on jokin pettänyt. Toinen juttu on, että fanit käyttäytyvät noin, mikä ei myöskään ole suotavaa.

PETRI HEIKKINEN, MINNA KALLASVUO

Kommentoi