Suomalaiset sijoilla 5–7 Monte Carlon shakedownissa – Monte-mestari Ogier nopein

MONTE CARLO

Torstaina alkavaan rallin MM-sarjan avauskisaan Monte Carlon ralliin otettiin tuntumaa shakedown-testierikoiskokeella keskiviikkona. Nopeinta vauhtia ajoi Toyotan Sebastien Ogier, Montessa kuusi viime vuotta voittoon ajanut ranskalainen. Hyundain Thierry Neuville oli toinen ennen Toyotan Elfyn Evansia ja Hyundain Ott Tänakia, puolustavaa maailmanmestaria.

Suomalaisista M-Sport Fordin Teemu Suninen oli viides, saman tallin Esapekka Lappi kuudes ja Toyotan WRC-debytantti Kalle Rovanperä seitsemäs.

–  Olen innoissani, totta kai. Uusi auto, uusi talli ja aika iso askel, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin, Rovanperä totesi WRC:n sivuilla.

Lapilta lähti viime kauden päätteeksi talli alta, kun Citroen ilmoitti loppuvuodesta yllättäen vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta. Nyt mies käskyttää M-Sportin Fordia, ja intoa piisaa kuin tulokas-Rovanperällä konsanaan.

–  Tärisyttää oikein, jos totta puhutaan! Uusi seikkailu, tuntuu kuin olisi pieni poika – hyvin jännittävää, Lappi hehkutteli WRC:n sivustolla.

Monte Carlon ralli alkaa torstai-iltana kahdella erikoiskokeella. Kauden avausvoittaja on selvillä sunnuntaina, kuudentoista ek:n jälkeen.

Kommentoi