Suomalaispari luisteli 18:nneksi jäätanssin arvokisadebyytissään: "Hieno kokemus"

GRAZ

Uran ensimmäiset arvokisat toivat jäätanssipari Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle 18. sijan EM-kisoissa. Suomalaispari keräsi Itävallan Grazissa 156,08 pistettä ja oli tyytyväinen debyyttiinsä.

–  Olimme tänään paljon rauhallisempia kuin rytmitanssissa. Tosin vapaatanssissa on aina enemmän aikaa ajatella kuin lyhyemmässä rytmitanssissa, jolloin olin ehkä enemmän ohjelmassa läsnä. Kaiken kaikkiaan tämä oli meille hieno kokemus, Pirinen summasi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Vapaatanssin ainoa pienehkö virhe osui pyörivään nostoon, joka mitattiin liian pitkäksi. Paria sakotettiin siitä yhden pisteen verran.

Orihara ja Pirinen ovat luistelleet yhdessä vasta kahdeksan kuukautta.

–  Antaisin meille tästä kilpailusta arvosanaksi melkein kymmenen, Yuka Orihara tiivisti.

Parin valmentaja Maurizio Margaglio oli tyytyväinen suojattiensa arvokilpailudebyyttiin.

–  Tämä kilpailu oli upea kokonaisuus Yukalta ja Juholta heti heidän ensimmäisenä kautenaan. Vastaanotto täällä on ollut hyvin positiivinen. Tästä on hyvä jatkaa, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari Margaglio kiteytti.

Parin kausi jatkuu kahden viikon päästä Italiassa käytävässä kansainvälisessä Egna Dance Trophyssa.

Jäätanssin mestareiksi tanssivat Venäjän Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov.

Linnea Ceder teki myös vapaaohjelmassa ennätyksensä

Suomen Linnea Ceder onnistui myös mainiosti. Ceder, 17, luisteli ennätyspisteensä sekä perjantain lyhyt- että lauantain vapaaohjelmassaan.

Vapaaohjelmasta Ceder keräsi 108,15 pistettä, vaikka joutui tekemään ohjelmaansa helpotuksia. Kun lyhytohjelma oli tuonut 58,01 pistettä, ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan luistelleen Cederin kokonaispotti oli 166,16.

Ceder oli kokonaistuloksissa kolmantena, kun lyhytohjelman 12 parasta ei ollut vielä tehnyt vapaaohjelmaansa. Lyhytohjelman jälkeen viidentenä oleva Emmi Peltonen luistelee myöhemmin tänään.

Mitalitaisteluun lähdetään venäläisnaisten komennossa, sillä Alena Kostornaja, Anna Shtsherbakova ja Aleksandra Trusova ovat lyhytohjelman jälkeen kolmoisjohdossa.

Aiemmin lauantaina uran ensimmäiset arvokisat toivat jäätanssipari Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle 18. sijan EM-kisoissa. Suomalaispari keräsi Grazissa 156,08 pistettä. EM-kultaa voittivat Venäjän Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov.

Kommentoi