Lumilautailijoille voitto ja kolmossija tuulisessa maailmancupin avauksessa – "Tuloksellisesti päivä oli älyttömän hyvä"

CARDRONA

Enni Rukajärvi julistettiin lumilautailun maailmancupin big air -kilpailun voittajaksi lauantaina, kun naisten kilpailun finaali jouduttiin perumaan sääolojen vuoksi Uuden-Seelannin Cardronassa. Rukajärvi voitti perjantain karsinnan pisteillä 86,00, josta tuli näin myös varsinaisen kilpailun voittotulos.

Voitto oli Rukajärven uran ensimmäinen FIS:n maailmancupin big air -kilpailuissa. Hän on taituroinut aiemmin kolme slopestylen voittoa, viimeksi Italiassa toissa vuoden alussa. Rukajärvi kilpailee melko säästeliäästi FIS:n maailmancupissa.

–  Aamulla olimme täysin valmistautuneita kisaamaan, mutta kisapaikalla olikin todella kova tuuli. Muutama tyttö ja pojista vähän useampi testasi hyndää. Itse en, koska mielestäni tuuli oli liian kova. Lopulta naiset päättivät, etteivät halua kisata, ja naisten kisa peruttiin, Rukajärvi kertoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Tuuli laantui, ja miehet pääsivät hyppäämään finaalin. Naiset kutsuttiin paikalle vielä uudestaan, mutta tuuli yltyi taas, eikä kisaa ehditty laskea. Rukajärvi oli tyytyväinen päätökseen, vaikka kisatemput olikin jo mietitty. Karsinnan suoritus ja jo alkukaudesta hyvältä tuntunut laskeminen ilahduttivat olympiamitalistia.

–  Ei sinänsä ollut turha päivä, sillä tänään oli kauden isoin hyppyri ja tein kauden ensimmäisen backside 720:n, hän kertoi treenilaskustaan.

Vaarallinen tuiverrus laantui miesten kisassa

Miehet pääsivät siis kisaamaan lauantaina, mikä sopi Kalle Järvilehdolle. Hän selvisi loppukilpailuun karsinnan kahdeksantena, mutta paransi suoritustaan ja nousi lopputuloksissa kolmanneksi. Voittoon hyppäsi Yhdysvaltojen Chris Corning ennen maanmiestään Redmond Gerardia.

–  Aamusta oli hyvä fiilis, ja olin valmistautunut hyvin. Ylhäällä tuuli kuitenkin niin paljon, että tuntui, ettei hyppyriä päin uskalla mennä mitenkään päin. Muutamia raneja vedettiin, ja puntaroin, että jätänkö kokonaan laskematta, vaikka kisa vedettäisiinkin. Tuntui aika vaaralliselta, enkä ollut vielä siinä vaiheessa mennyt edes switchinä, Järvilehto kertasi.

Sitten tuuli laantui lähes kokonaan ja miehet pääsivät hyppyriin.

–  Olen tyytyväinen kisasta, ja tuli ensimmäinen omasta mielestä ländätty switch backside tripla 1440 kisassa. Tuohon olin tosi tyytyväinen, ja siitä on hyvä saada varmuutta jatkoon.

Järvilehto on hypännyt maailmancupissa korokkeelle nyt neljästi. Paras sijoitus on tämän vuoden maaliskuussa Quebecissa taituroitu hopea.

Lumilautailun päävalmentaja Antti Koskinen oli tyytyväinen päivän antiin ja tehtyihin päätöksiin naisten kisan perumisesta.

–  Oli hienoa, että laskijoilta pyydettiin selkeä mielipide juryn puolesta eikä vain kuunneltu äänekkäimpien huuteluita. Proseduuri oli oikea. Tuloksellisesti päivä oli ihan älyttömän hyvä. En edes muista, että oltaisiin hetkeen oltu sekä naisissa että miehissä podiumilla.

Kommentoi