Suomen Piispaselle ratakelauksen MM-hopeaa – loppumetrien vaikeudet veivät kultasaumat

DUBAI

Ratakelaaja Toni Piispanen sijoittui toiseksi T51-luokan 200 metrillä parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Belgian Peter Genyn voitti 0,42 sekunnilla.

Piispanen voitti kisoissa viime viikolla 100 metrin MM-kultaa ja kukisti näin pitkäaikaisen kilpakumppaninsa ja hyvän ystävänsä Genynin. Kakssatasella Genyn oli kuitenkin vahvempi, ja osaltaan häntä auttoi Piispasen ajautuminen kohti viereistä rataa loppumetreillä. Se juontui Piispasen asennosta, jota oli värkätty sopivammaksi erityisen räjähtävään starttiin.

Lähdössä suomalainen ampaisikin kärkeen, mutta loppuvaiheessa tuli vaikeuksia.

–  Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi kisasta. Olisi ollut saumaa (parempaankin), mutta lopussa lähdin ajautumaan viereiselle radalle ja siinä piti tehdä korjausliikettä. Pikkaisen riskillä lähdettiin kisaan, (parempaan starttiin sopivalla) asennolla, ja sen myötä ohjattavuus lopussa vaikeutui, Piispanen kertoi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Kaikkinensa mestaruus ja hopea kuitenkin maistuivat mainiosti.

–  Tyytyväinen olen, hieno paluu mestariksi ja kakkosella vielä hopeaa. Hymyilyttäähän tämä, myhäili Piispanen, joka hävisi toissa vuonna satasella MM-kullan Genynille.

Piispasen katse kääntyy kohti ensi vuoden Tokion paralympialaisia.

–  Tuntuu, että on helppo kelata kun on fyysisesti kunnossa. Pieniä hienosäätöjä (tarvitaan), mutta kaverit tekevät yhtä paljon töitä ja yritetään itse pysyä mukana, Piispanen kertoi.

Kommentoi