Suomen voimistelijamiehet eivät lunastaneet MM-kisoista olympiapaikkaa, Oskar Kirmes pettyi kuusiottelun suoritukseensa

STUTTGART

Oskar Kirmes ylsi suomalaismiehistä parhaaseen suoritukseen telinevoimistelun MM-kisojen kuusiottelussa. Kirmes sijoittui karsinnoissa 77:nneksi kerättyään pisteet 77,230. Karsintaurakan jälkeen Kirmeksen tunnelmat olivat kuitenkin pettyneet.

Stuttgartin MM-kisoissa on jaossa paikkoja Tokion olympialaisiin. Karsinnat ovat yhä kesken, mutta Kirmeksen ja muiden suomalaisten pisteet eivät riitä olympia- ja MM-finaalipaikkoihin.

Telineistä hevonen oli flunssassa voimistelleen Kirmeksen kompastuskivi.

–  Iso pettymys tänään. Kisa lähti hyvin käyntiin. Hyppy ja nojapuut sujuivat hyvin, mutta rekillä alkoi vähän väsyttää. Huomasi, ettei ihan jaksanut loppuun asti. Kun hevosella tuli putoaminen, se oli siinä. Joukkueen puolesta taisteltiin kuitenkin loppuun asti, Kirmes sanoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Kuusiottelun karsinnan ykkönen oli Venäjän Nikita Nagorni pistein 87,333.

Tokion joukkuepaikka jäi haaveeksi

Suomi keräsi joukkuekilpailussa pisteet 232,959 ja päätyi sijalle 25 eli viimeiseksi. Kirmeksen putoamisen lisäksi kilpailussa nähtiin yksi iso suomalaisvirhe, kun Elias Koski kaatui renkaiden alastulossa. Suomen pisteet eivät riitä Tokion joukkuepaikkaan.

–  Teemme töitä sen eteen, että meillä olisi miesten joukkue Pariisin olympialaisissa vuonna 2024, Suomen joukkueenjohtaja ja Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja Liisa Ahlqvist-Lehkosuo sanoi tiedotteessa.

Koski keräsi kuusiottelussa 77,064 ja Robert Kirmes 76,898 pistettä, mikä riitti sijoihin 79 ja 84. Parhaaseen telinekohtaiseen suomalaistulokseen ylsi Emil Soravuo, joka oli permannon karsinnoissa 21:s kerättyään 14,166 pistettä.

Suomalaisvoimistelijoiden olympiahaaveet eivät ole lopullisesti ohi. Kuusiottelijoilla on mahdollisuus olympiapaikkaan Bakun EM-kilpailuissa ensi toukokuussa. Telinespesialistit voivat napata olympiapaikkoja maaliskuussa päättyvästä maailmancupista.

Kommentoi