Surun murtama LeBron James muisteli Kobe Bryantia: "Alan joka kerta itkeä uudestaan"

LOS ANGELES

Koripallon NBA:n tämän hetken kenties suurin tähti LeBron James julkaisi tunteikkaan kirjoituksen Kobe Bryantista Instagramissa. Koripallon kaikkien aikojen suurimpiin nimiin kuuluva Bryant, 41, kuoli sunnuntaina helikopterionnettomuudessa.

Turmassa kuoli Bryantin lisäksi hänen 13-vuotias tyttärensä Gianna sekä seitsemän muuta ihmistä.

–  Kun yritän kirjoittaa tähän julkaisuun jotain, alan joka kerta itkeä uudestaan ajatellessani sinua, Gigiä ja ystävyyttämme, sidettämme sekä veljeyttämme. Kirjaimellisesti kuulin äänesi sunnuntaiaamuna ennen lähtöäni Philadelphiasta takaisin Los Angelesiin. En ajatellut hetkeäkään, että se olisi viimeinen keskustelumme. Olen surun murtama, James kirjoitti.

Vain päivää ennen Bryantin kuolemaa James ohitti hänet NBA:n kaikkien aikojen korintekijätilastossa ja nousi kolmossijalle.

–  Ajatukseni ovat Vanessan (Bryantin vaimo) ja lasten luona. Lupaan jatkaa perintöäsi. Merkitset niin paljon kaikille etenkin Lakers-perheessä, James kirjoitti.

"On niin paljon, mitä haluaisin sanoa"

Vuonna 2016 ammattilaisena lopettanut Bryant edusti koko kaksikymmenvuotisen NBA-uransa Los Angeles Lakersia. James siirtyi Lakersiin 2018.

–  On niin paljon, mitä haluaisin sanoa, mutten tällä hetkellä pysty, koska en selviäisi siitä. Kunnes tapaamme jälleen, veljeni, James kirjoitti.

Bryant ja James voittivat Yhdysvaltain maajoukkueessa olympiakultaa 2008 ja 2012.

NBA kertoi, että Los Angeles Lakersin ja Los Angeles Clippersin välinen paikalliskohtaaminen on siirretty myöhempään ajankohtaan. Ottelun oli määrä olla Suomen aikaa varhain keskiviikkona.

NBA:n tiedotteen mukaan päätös tehtiin kunnioituksesta surutyötä tekevää Lakersin seurayhteisöä kohtaan. Uutta pelipäivää ei ole vielä ilmoitettu.

Kommentoi