Suuret olivat suuria Mestarien liigan lohkovaiheessa

HELSINKI

Jalkapallon miesten Mestarien liigan lohkovaihe eteni ilman yllätyksiä, kun isojen maiden seurat lunastivat paikkansa 16 joukkueen pudotuspeleihin.

Hollantilaisen Ajaxin kaltaista tuhkimotarinaa ei tämän kauden Mestarien liigassa nähdä, sillä 16 joukkueen joukossa on seuroja ainoastaan Englannista, Espanjasta, Saksasta, Italiasta ja Ranskasta.

Ajax vyöryi viime kaudella aina Mestarien liigan välieriin, jossa se hävisi niukasti Tottenhamille. Kesällä lahjakkaimmat pelaajansa myymään joutunut amsterdamilaisseura jäi tänä syksynä H-lohkon kolmanneksi ja jatkaa pelejään Eurooppa-liigan puolella.

Ilman pudotuspelipaikkaa jäi tällä kaudella myös Portugali. Maan seuroista Porto tipahti pelistä pois jo kolmannella karsintakierroksella venäläisen Krasnodarin käsittelyssä. Toinen portugalilaisjätti Benfica ei pystynyt nappaamaan pudotuspelipaikkaa kimurantista, mutta tasapaksusta G-lohkosta.

Parhaiten lohkovaiheesta selvisivät englantilaiset ja espanjalaiset, joiden kaikki neljä joukkuetta nähdään myös kevätkauden mittelöissä. Espanjalaisista jatkoon selvisivät tutut seurat Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid sekä Valencia.

Hallitseva ykkönen Liverpool jatkossa

Englantilaiset jatkajat ovat Mestarien liigan voittoa puolustava Liverpool, tähtiliigassa täysosumaa edelleen metsästävä Manchester City, Chelsea sekä Tottenham.

Saksasta pudotuspeleihin pääsivät Bayern München, Dortmund ja Leipzig. Myös Italiasta jatkaa kolme seuraa: Juventus, Napoli sekä Mestarien liigassa tällä kaudella debytoinut ja alkuvaikeuksien jälkeen jatkopaikkaan venynyt Atalanta.

Ranskalaisten mainetta jatkopeleissä pitävät yllä raharikas, mutta kausi toisensa perään pettynyt PSG sekä Lyon.

Suurten maiden seuroista Leverkusen (Saksa), Inter (Italia) ja Lille (Ranska) jäivät ulos pudotuspeleistä.

Mestarien liigan pudotuspeliparit arvotaan ensi maanantaina. Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan helmi-maaliskuun aikana.

Kommentoi