Suuri rekkaletka saapuu torstaina Vuosaaren satamasta Härmään ja tarjoaa esimakua tämän vuoden Power Truck Show’sta

Rekkaconvoy valtaa jälleen tiet ja teiden varret torstaina 8. elokuuta ja aloittaa kansainvälisen kuljetusalan suurtapahtuman Power Truck Show’n.

Torstai on kuljetusmessujen ja autonäyttelyn rakentelupäivä, jolloin näyttelyautot saapuvat ympäri Suomea ja muualta Euroopasta Härmään. Yleisö saa tienpäällä pientä esimakua siitä mitä näyttelyssä on mukana esillä.

Rekkaconvoyssa matkaa Euroopan rajuimmin rakennetut rekat, ja mukana on myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja.

Muun muassa Puolasta, Saksasta, Slovakiasta ja Tanskasta saapuvat rekat saapuvat varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Ruotsin ja Norjan rekat saapuvat Naantalin satamaan. Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa letka kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään.

Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja.

Yleisö pääsee tutustumaan rekkoihin perjantaina ja lauantaina 9.-10. elokuuta Alahärmän PowerParkissa.

Rekkaconvoyn suuntaa antava aikataulu

Vuosaaren satamaan saapuu torstaiaamuna 8. elokuuta kello 9.00 autonäyttelyyn osallistuvia maalattuja ja rakennettuja kuorma-autoja muun muassa Saksasta ja Tanskasta. Vuosaaren satamaan saapuneet autot lähtevät ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia noin kello 9.30.

Ruotsista saapuvat näyttelyautot lähtevät Naantalin satamasta torstaiaamuna noin kello 9.00 ajamaan kohti Lempäälän Pirkanhovia. Ruotsin laivalla tulee noin 15 autoa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kahdesta suunnasta tulevat rekkasaattueet kohtaavat toisensa Lempäälän Pirkanhovissa (Teboil) noin kello 11.30. Pirkanhovissa pidetään pieni tauko, josta matka jatkuu noin kello 12.00 entistä isompana saattueena kohti Jalasjärveä.

Rekkaconvoy kerätään vielä kerran kasaan Jalasjärvellä Jalastuulessa noin kello 14.30-15.00, jossa autoilijat pitävät noin puolen tunnin ruokatauon. Sen jälkeen täydellisessä kokoonpanossa oleva kulkue valtaa maantien kohti Power Truck Show’ta.

Seinäjoella rekkaconvoy tulee ohitustietä pitkin Kuortaneentielle, josta noustaan Pohjan Valtatielle ja suuntana Härmä.

Aikataulut ovat liukuvia ja niistä tiedotetaan koko matkan ajan Power Truck Show – Official Facebook-sivuilla.

Tiet saattavat ruuhkautua ja varsinkin Jalasjärvi Alahärmä välillä pyydetään autoilijoilta kärsivällisyyttä liikenteessä, sillä ruuhkaa on varmasti.

Kommentoi