Syöttöspesialisti Levtchi ratkaisi Tapparalle voiton Ilveksestä – "Pääsin tyhjiin laukomaan"

TAMPERE

Jääkiekkoliigan ensimmäinen Tampereen paikallispeli kaudella 2019–20 päättyi perjantaina odotetusti Tapparan voittoon.

Toki viime kaudet selvästi altavastaajana paikallisotteluissa ollut Ilves haastoi loppuunmyydyn katsomon kannustaessa tosissaan Tapparan, joka on ottanut SM-mitalin seitsemän kertaa peräkkäin.

–  Tuli lipsumista ja muutakin, mutta voitettiin. Ja se on pääasia. Menetimme otetta pelin aikana vähän liikaa, sanoi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Tappara menetti ottelussa kolme kertaa kahden maalin johdon, mutta lopulta Anton Levtchi teki joukkueelle 5–4-voittomaalin vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

–  (Niko) Ojamäki antoi hyvän passin. Pääsin tyhjiin laukomaan. Jää oli huono ja maali tyhjä, en edes harkinnut enää syöttämistä, sanoi syöttökoneena tunnettu Levtchi.

Ilveksen antisankariksi jäi Teemu Lepaus. Hän epäonnistui kolmannessa erässä rangaistuslaukauksessa ja otti kohtalokkaan kampitusjäähyn hyökkäyspäässä.

Levtchin voittomaali syntyi Lepauksen päästyä hetkeä ennen jäähypenkiltä.

Liigassa hyville sijoille povatulle Ilvekselle voi ennustaa hyvää kautta. Tulokaspuolustaja Lassi Thomson laukoi kaksi maalia. Myös Tapparan SaiPasta värväämä Tyler Morley onnistui kahdesti maalinteossa.

Kommentoi