Tällä kertaa kysyttiin, mitä lehdessä pitää tai ei saa olla – Vastauksia tuli laidasta laitaan

Menneellä viikolla lukijoilta kysyttiin mielipiteitä siitä, mitä uudessa Ilkka-Pohjalaisessa täytyy olla ja päinvastoin mitä ei saa olla.

Verkkokyselyyn vastanneiden mielipiteet poikkesivat suuresti toisistaan. Enemmän vastauksia tuli siihen, mitä pitäisi olla kuin mitä voisi poistaa.

Liki yhtä mieltä kyselyyn vastanneet ovat siitä, että tärkeää uudessa Ilkka-Pohjalaisessa ovat uutistenvälitys ja journalismi. Vastauksissa korostettiin erityisesti paikallisia uutisia ja ihmisten tarinoita. Myös kotimaan ja ulkomaan uutisia halutaan lukea uudesta lehdestä.

Aiempien kyselyiden tapaan tasapuolisuus paikkakuntien ja maakuntien välillä koetaan tärkeäksi. Vaasan ja Seinäjoen lisäksi vastauksissa muistuttiin myös useasta muusta levikkialueen kunnasta. Kyselyn vastauksissa tulee mielipiteitä uutisten aihealueista, kuten taloudesta ja kulttuurista.

Urheilu-uutisista vastaajat olivat kahta mieltä. Osan mielestä urheilu-uutisia pitäisi selvästi vähentää nykyisestä ja osan mielestä päinvastoin lisätä.

Uutisten lisäksi kyselyssä tuodaan esiin sudokot ja ristikot. Kuolleet- ja syntyneet -palstoja toivottiin myös uuteen maakuntalehteen. Osa toivoo Menot-palstan jatkuvan ja joku toivoo takaisin Lauantai-löylyjä.

Hajontaa tuli Päivän sanasta, tekstaripalstan säilyttämisestä ja horoskoopeista. Osa toivoi niiden ehdottomasti jatkuvan ja osa olisi valmis luopumaan niistä. Myös suosikki- ja inhokkisarjakuvat näkyivät vastauksissa.

Osa vastanneista toivoo, että lehti olisi kaksiosainen, jotta sen voi jakaa puolison kanssa.

 

Poimintoja vastauksista

 

 

Pitää olla: Kuolinilmoitukset, tv-ohjelmat, sarjakuvat, maa ja metsätalouden uutisia.

 

Ehdottomasti joka päivä tämä kolmen ruudukon sudoku. Jokaisen päiväni aloitan ruudukon täytöllä ja tällä tavoin yritän pitää aivoni toimintakunnossa mahdollisimman pitkään.

 

Täytyy olla paikallisuutiset ja tapahtumat tasapuolisesti Vaasan ja Seinäjoen alueelta, jotta pysyy molempien alueiden päälehtenä, ettei lähde vain toisen alueen äänitorveksi. Ei saa olla liian suppea, eikä saa menettää journalistista otettaan. Lehdessä arvostan sisältöä, oikeellisuutta ja ajankohtaisuutta sekä esim. paikallishistoriaa tarinoissa. Ei saa mennä otsikko journalismiksi.

 

Paikalliset ja maakunnalliset uutiset ja tapahtumat ensisijaisesti. Mutta ei voi jättää Suomen valtakunnallisia tapahtumia uutisia sekä siihen höysteeksi vähän politiikkaakin. Se kun saa vanhan "verenkin kihahtamaan". Toki myös koko maailman asiat aina kiinnostavat. Urheilu on kyllä viihteen ykkönen ja siinä selvemmin tulospalvelu.

 

Oltava alueen tapahtumia, laajasti uskonnosta urheiluun, tilaa mielipidekirjoituksille, perheuutisia, maailman tärkeimmät, tv- ja radio-ohjelmat sekä artikkeleita, jotka perehtyvät henkilöihin ja tapahtumiin. Ei tarvita sarjakuvia, toripäiviä eikä rikosjuttujen yksityiskohtia.

 

Täytyy olla juttuja paikallisista kulttuurintuottajista. Toivottavasti myös harrastajapohjalla toteutetusta.

 

Kotimaisen maatalouden puolustamista pitää olla.

 

Teidän tärkein tehtävä on mielestäni tehdä uutisia koko alueesta (pääkirjoitukset, politiikka, uutiset, urheilu, ihmiset, tapahtumat) tasapuolisesti ja objektiivisesti. Jos tässä menee luottamus, sitä on vaikea palauttaa. Ihmiset seuraavat tätä varmasti tarkkaan. Toivon kovasti, että onnistuisitte tässä, koska aluelehti on tärkeä ihmisille.

 

 

 

Uusi kysely aukeaa

 

Ilkka-Pohjalainen ilmestyy ensimmäisen kerran 30. tammikuuta. Lukijoiden mielipiteitä uuden lehden sisällöstä kysytään joka viikko vaihtuvalla kysymyksellä.

Tällä viikolla kysytään, millaisia urheilujuttuja haluat Ilkka-Pohjalaiseen.

Kommentoi