Tänakin johdolla Jyväskylän päätöspäivään, suomalaiset kisaavat kakkossijasta

JYVÄSKYLÄ

Viron Toyota-kuski Ott Tänak johtaa Jyväskylän MM-rallia selvästi ennen päätöspäivää. Koko päivän nopeaa kyytiä Keski-Suomen soraränneissä viilettänyt Tänak johtaa 16,4 sekunnilla Esapekka Lappia, joka kurvaili iltapäivän erikoiskokeilla ohi Jari-Matti Latvalasta.

–  Tämä oli meille hyvä päivä, Tänak kuittasi päätöspätkän maalissa tyytyväisenä siihen, että oli saanut pesäeroa suomalaisiin.

Päivän paras suomalainen oli eittämättä Lappi, joka teki pohjat kahdella erikoiskokeella ja oli huonoimmillaankin neljäs.

–  Iltapäivä oli parempi kuin odotin. Nautin ajamisesta, Lappi sanoi Leustun maalissa WRC-organisaation pikahaastattelussa.

Hän ei huolehtinut Tänakin etumatkan kasvamisesta 2,5 sekunnilla, vaan totesi ottaneensa liukkaan erikoiskokeen varovaisesti. Myös Latvala saavutti häntä hieman Leustussa, mutta toinen sija vaikuttaisi olevan Citroen-kuskin ulottuvilla.

–  Esapekka on ajanut todella hyvin. Hattu päästä, Latvala kehui maanmiestään ajourakan päätyttyä.

"Pieni paine pitää olla"

Eroa Lappiin jäi lauantain jälkeen 12 sekuntia. Pelkästään ajamalla se on vaikea kuroa neljällä pätkällä, mutta Latvala ei antanut periksi.

–  Aamulla pitää olla hereillä. Eihän se (Lapin saavuttaminen) helppoa ole, mutta jos tulee vaikka joku pieni virhe. Sellainen pieni paine pitää olla, Latvala totesi Ylen ralliradion haastattelussa.

Hän lähti lauantain erikoiskokeille johdossa, mutta kolhi takarenkaansa Kakaristossa päivällä. Latvala korosti iltapäivän mittaan sitä, että auton tuominen maaliin on tärkeää valmistajien MM-pisteiden kannalta. Tämä saattoi näkyä viimeisillä pätkillä, joilla Lappi ohitti kokonaistilanteessa.

Muista suomalaisista Teemu Suninen on sijalla kahdeksan ja Kalle Rovanperä kymmenentenä ennen päätöspäivää.

Kommentoi