Tanska käytti parhaan maalipaikkansa, Suomi menetti lohkon kärkipaikan alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa

PORI

Suomen maajoukkueen onnistuminen ei jäänyt paljosta kiinni jalkapallon alle 21-vuotiaiden miesten EM-karsinnoissa Porin koleassa syysillassa. Suomi menetti karsintalohkonsa kärkipaikan kärsittyään 0–1-tappion Tanskalle.

Tanska hyödynsi käytännössä ainoan vaarallisen maalipaikkansa, kun Nikolas Nartey iski pallon William Jääskeläisen ohi alakulmaan 12. peliminuutin kohdalla. Suomen puolustus näytti kuin jähmettyneen paikoilleen.

–  En osaa sanoa, mitä siinä tapahtui. Kukaan ei mennyt pallolle, ja jotenkin emme olleet valmiita ensimmäisen viidentoista minuutin aikana, Pikkuhuuhkajien kapteeni Aapo Halme harmitteli.

Puolustustaistelun ainoa kauneusvirhe maksoi lopulta koko ottelun voiton. Toisella jaksolla Suomi onnistui luomaan painetta tanskalaispuolustukselle, ja vaikka maalipaikkoja ei ollut montaa, osa niistä oli riittävän laadukkaita.

Benjamin Källmanin kääntöyritys ei mennyt paljon ohitse, ja kotijoukkueen paras mahdollisuus siunaantui Jaakko Oksaselle ottelun loppuhetkillä. Oksanen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä Enoch Banzan vahvan nousun päätteeksi, mutta laukaus suuntautui maalin yli.

–  Lähdimme siitä, että pitäisimme Tanskan kokonaan pois paikoilta. Yhtä lukuun ottamatta siinä onnistuimmekin. Tiesimme, ettei meillekään niitä montaa tule. Silti tästä ottelusta oli saatavilla enemmän, Halme mietti.

Ei päätä pensaaseen

Suomen päävalmentaja Juha Malinen jakoi kiitosta suojateilleen.

–  Kenenkään ei tarvitse tämän takia työntää päätään pensaaseen. Tämä sarja on äärimmäisen tasainen, ja ottelun alun aristelun jälkeen pääsimme peliin mukaan. Tanskan maalin jälkeen jopa hallitsimme tapahtumia, Malinen arvioi.

–  Olosuhteet ja tempo aiheuttivat virheitä, mutta pystyimme oppimaan niistä jo ottelun aikana. Lohkomme joukkueista juuri Tanskan peli on eniten kontrollissa. Heillä on sekä yksilötaitoa että kyky pelata hyvin joukkueena.

Suomi pelaa seuraavan karsintaottelunsa 14. marraskuuta Romaniassa.

Kommentoi