Teatterinjohtajan paikkaan 17 hakemusta – Mukana myös tuttuja nimiä, lue koko lista

Vaasan kaupunginteatterin teatterinjohtajaksi haki yhteensä 17 henkilöä. Hakijoiden joukossa on useita teatterin maailmasta tuttuja nimiä.

Esimerkiksi Miika Muranen ja Seppo Välinen ovat vaasalaisille tuttuja ohjauksistaan. Muranen ohjasi viimeksi Vaasassa Älä pukeudu päivälliselle -farssin, ja Välinen ohjaa tässä kuussa ensi-iltaan tulevan Katto-Kassisen.

Sauli Perälä puolestaan on kokenut kapellimestari Vaasan kaupunginteatterissa.

Joose Mikkonen muistetaan kaupunginteatterin lavalta näyttelijänä. Hän on esiintynyt Vaasassa muun muassa näytelmissä Yksi lensi yli käenpesän ja My Fair Lady.

Christian Sandström työskentelee tällä hetkellä Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksen päällikkönä ja teatterinjohtajana, jossa hän tuottaa muun muassa nuortensarja SKAMiin perustuvan näytelmän.

Myös monilla muilla hakijoilla on kokemusta teatterinjohtamisesta. Esimerkiksi Juha Vuorinen on johtanut teatteria muun muassa Kokkolassa ja Rovaniemellä.

Reetta Ristimäki puolestaan on muun muassa ollut perustamassa musiikkiteatteri Kapsäkkiä ja Ooppera Skaalaa.

Valinta huhtikuussa

Haku Vaasan kaupunginteatterin teatterinjohtajan virkaan päättyi viime perjantaina 1. maaliskuuta.

Hakuprosessi etenee maaliskuun aikana, ja lopullinen valinta teatterinjohtajasta tehdään 10. huhtikuuta. Uusi teatterinjohtaja aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

Teatterinjohtaja vaihtuu, koska nykyinen johtaja Erik Kiviniemi jää eläkkeelle.

Kaikki hakijat aakkosjärjestyksessä: FM Erika Hast-Vihinen, sosionomi amk Marko Itkonen, teatteriohjaaja Jarno Kuosa, FM Ari-Pekka Lahti, teatteritaiteen maisteri Joose Mikkonen, teatteritaiteen maisteri Miika Muranen, FM Sarianne Paasonen, FM Sauli Perälä, Birgitta Putkonen, kasvatustieteiden maisteri Eeva Rantinoja, musiikin maisteri Reetta Ristimäki, teatteri-ilmaisun ohjaaja Pauliina Salonius, näyttämötaiteen maisteri Christian Sandström, teatteritaiteen maisteri Tuija Töyräs, kulttuurituottaja Ville Virkkunen, FM Juha Vuorinen ja teatteritaiteen maisteri Seppo Välinen.

Edit 4.3. klo 15.30: Korjattu Miika Murasen viimeisin Vaasassa ohjaamansa näytelmä.

Edit. 4.3. klo 17.18: Korjaus. Christian Sandström tuottaa muun muassa nuortensarja SKAMiin perustuvan näytelmän, ei musikaalin, kuten tekstissä aiemmin kerrottiin.

Kommentoi